L’Ajuntament de Llançà, a través de la Policia Local, ha iniciat la campanya “Llançà Net”, que pretén sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de col·laborar en tenir el municipi net i endreçat, ja no només per un aspecte de bona imatge, sinó també per una qüestió de salubritat.

Els agents de la policia local, fins el 31 de desembre, aniran visitant els diferents comerços, bars i restaurants del municipi per informar-los de com procedir per fer un bon ús dels contenidors de recollida selectiva, donar consells sobre el tractament d’aquets residus, assessorar del procediment per gestionar els residus i objectes de grans dimensions o recordar l’horari per depositar les escombraries als contenidors de rebuig orgànic.

La Policia Local també està treballant per eradicar altres conductes incíviques que s’han detectat, com poden ser el fet de deixar mobles i objectes diversos fora dels contenidors o no recollir els excrements dels animals de companyia.

Una vegada acabi el període informatiu, a partir de l’1 de gener de 2019, agents no uniformats, en diferents dies i hores realitzaran controls per garantir que no es produeixin conductes incíviques, i en cas de detectar-se seran sancionades. Cal recordar, que aquestes males pràctiques poden arribar a suposar sancions de 100 euros fins a 300 euros.

Amb aquesta campanya, l’Ajuntament, i la Policia Local, esperen aconseguir la màxima col·laboració ciutadana per poder tenir el municipi de Llançà net i endreçat sense haver de fer ús de les sancions econòmiques.