El dirigent del PPC i exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, augura que el 21-D es viurà una situació "complicada" per les protestes convocades contra la celebració del consell de ministres a Barcelona. Millo subratlla que és responsabilitat dels Mossos d'Esquadra "garantir l'ordre i el normal funcionament tant de la ciutat com del conjunt de Catalunya". "Si no fos així, hauran de ser la resta de cossos i forces de seguretat de l'Estat qui ho garanteixi", ha afirmat el president del PPC a les comarques gironines, que defensa que el govern espanyol assumeixi la direcció dels Mossos perquè el Govern "ha intentat convertir-los en un cos polític". Millo afirma que divendres serà una "prova de foc" per a la Generalitat i per al govern espanyol.

Millo afirma que el 21-D es viurà una situació "complicada" tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya perquè "hi ha un nombre important de persones disposades a impedir que es pugui fer vida normal". Per això, el dirigent del PPC assegura que els Mossos d'Esquadra hauran de vetllar per "garantir l'ordre i el normal funcionament de la ciutat, de les carreteres i del transport".

"Esperem que des de la mateixa consellera d'Interior s'actuï d'acord amb la seva obligació de garantir l'ordre", ha recalcat l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya que afegeix que "òbviament" si això no és així, hauran de ser "la resta de cossos i forces de seguretat de l'Estat". "Esperem que no haguem de lamentar incidents que no són desitjats per a la immensa majoria de la ciutadania catalana", ha dit Millo.

En la mateixa línia, el dirigent del PPC ha assegurat que al cos dels Mossos d'Esquadra hi ha "bons professionals" i apunta que el problema és perquè "no tenen una direcció adequada per part del Govern de la Generalitat, que els ha intentat convertir en un cos polític". Per a Millo, això és "absolutament lamentable" i, per aquest motiu, defensa que l'Estat assumeixi la direcció del cos fins que es garanteixi una gestió "neutral" per part del Govern.

Segons Millo, el 21-D serà una "prova de foc" tant per a la Generalitat com per al govern espanyol i ha criticat que el president Quim Torra actuï com un "bomber piròman atiant el foc al carrer, animals els CDR i altres grups amb components violents a pressionar i manifestar-se". "No pot protegir, inspirar i animar la gent a sortir a manifestar-se i a tallar carreteres i, al mateix temps, demanar calma", ha criticat.

A més, considera que un president que advoca per la "via eslovena" ja hauria d'haver estat destituït perquè és "del tot inacceptable seguir el passos" d'un conflicte on hi va haver víctimes mortals. "Però tots sabem quina és la situació del govern espanyol, que depèn dels vots d'aquests grups i segueix pidolant per tenir el vistiplau del Govern la Generalitat", ha conclòs.

Candidatures a les comarques gironines

Millo ha exposat que el partit començarà a presentar, a partir del gener, les candidatures arreu de les comarques gironines. El president del PPC a la demarcació ha afirmat que almenys un 85% de la població gironina tindrà l'opció de votar-los al maig, tot i que encara no ha precisat quantes candidatures presentaran. "Tenim arrelament al territori i una presència molt clara als municipis més important, també volem guanyar presència a la zona d'interior", ha concretat.

De moment, el PPC només ha desvetllat que Concepció Veray tornarà a ser cap de llista del partit a la ciutat de Girona. Veray ha criticat que el govern encapçalat per Marta Madrenas (CiU) ha governat "de cara a la galeria" però sense propostes concretes. "Molts anuncis, molta foto, molt vídeo, molt sectarisme ideològic però només passarà a la història només per haver canviat el nom de la plaça Constitució", ha lamentat i ha afirmat que tan bon punt el PPC pugui eliminarà el nom de plaça U d'octubre de 2017.