La botiga figuerenca Autentics Bombons Belgas llança una capsa solidària en benefici de la Fundació Oncolliga Girona. L'Alyona Hnidko és la mestra xocolatera que ha ideat aquesta proposta, juntament amb la seva parella Teo Marcos. En un moment difícil, la Fundació catalana d'ajuda al malalt de càncer va ajudar molt la seva família, i la parella ha volgut retornar-los aquest suport amb el millor que saben fer: la xocolata. «Quan ajudem la gent, no demanem mai que es facin socis. Nosaltres hi som per donar suport. Moltes vegades ens trobem que, quan les persones han acabat de passar per un moment difícil, ens retornen els favors ajudant-nos a ajudar. Aquests bombons serien un cas», explica la presidenta d'Oncolliga, Lluïsa Ferrer.

Creacions artesanals fetes al dia

A la caixa hi ha quinze bombons i es venen a la bomboneria Autentics Bombons Belgas del carrer Nou de Figueres, per divuit euros. D'aquest preu, dos euros i mig s'envien a la Fundació Oncolliga Girona. Els clients que vulguin comprar aquesta caixa poden escollir amb quin tipus de bombons de l'establiment la volen omplir, segons el seu gust. El recipient buit es pot omplir amb bombons en forma de croissant de canyella i nou moscada, llavis amb gust de maduixa, o altres delícies de llima, cafè, o ratafia. També hi ha un bombó de trufa fet amb la recepta del sogre de l'Alyona, que el 1940 treballava a la pastisseria Can Palau; o bé un altre bombó en forma de cor omplert de melmelada de les primeres roses de la temporada que recull la mare de la pastissera. Totes les creacions són fetes a mà de manera artesanal, al mateix dia i a la mida del client.

«La gent torna per dir-nos que la xocolata era molt bona», diu Hnidko. Aquest és l'impuls que ajuda a seguir treballant en l'obrador que té visible des de la botiga després d'un any de feina.

El disseny dels productes està molt cuidat, i tenen relació amb el gust del bombó. La caixa l'ha dissenyat Natacha Eysmont, que ha acabat d'estudiar el grau de Belles Arts, i ha proposat un disseny on surten fotos dels bombons i de l'establiment figuerenc. La campanya solidària comença ara i s'estendrà fins a Pasqua.

La presentació oficial d'aquests bombons es farà aquest divendres, 21 de desembre a les deu del matí, a l'Hotel Pirineus de Figueres, amb la presència de la presidenta d'Oncolliga i les delegades de l'entitat a Figueres.