Esquerra Republicana Figueres ha presentat alternatives a la construcció d'un aparcament per a 300 places a l'antic camp de futbol d'El Far que evitaria que «es malgasti mig milió d'euros». Concretament, des d'ERC s'ha posat a sobre la taula un terreny situat a la cruïlla entre l'Avinguda Perpinyà i el carrer Port Lligat, a la zona nord de la ciutat. L'espai que proposen els republicans té capacitat també per a 300 vehicles, està a un quilòmetre del centre com el camp d'El Far i el seu cost es limita a la urbanització del terreny i a l'exempció de l'IBI per al propietari. Aquesta és la fórmula que s'aplica a tots els terrenys que es posen a disposició de la comissió d'Espais Buits que presideix la portaveu del grup d'Esquerra a l'Ajuntament, Agnès Lladó.

«Portem mesos treballant amb els tècnics de l'Ajuntament diversos terrenys des de la comissió d'Espais Buits i n'hi ha diversos a punt per ser aprofitats. Un d'ells és aquest de l'Avinguda Perpinyà amb capacitat per fer-hi un aparcament de 300 places», explica Lladó que davant d'aquesta alternativa afirma que «no entenem que l'equip de govern de Masquef i altres grups municipals apostin per l'opció de l'aparcament del camp de futbol que pot suposar que es malgastin 500.000 euros si es tenen en compte tots els conceptes de lloguer i urbanització».

«Des d'Esquerra no diem no a l'aparcament del camp d'El Far però sí que ens oposem a la fórmula i el conveni que es planteja. L'alcalde Masquef i tothom qui hi doni suport està avalant que malbaratem 500.000 euros, mig milió, quan tenim alternatives a sobre la taula que s'han treballant a partir d'una comissió que tots els grups van avalar. On és el problema?», argumenta Lladó.

La portaveu republicana demana que «el conveni no s'aprovi durant el plenari que celebrarem aquest dijous 20 de desembre perquè, en cas contrari, estarem malgastant 500.000 euros de tots els figuerencs i figuerenques. Això és una greu irresponsabilitat que l'alcalde Masquef encara està a temps d'aturar i, des d'aquí, li demanem que gestioni. Prou de malbaratar els diners de la ciutadania quan hi ha alternatives».

Més opcions

Des d'Esquerra Figueres no s'han aturat aquí a l'hora de plantejar alternatives al camp d'El Far i, en aquesta línia, han recordat un espai que es propietat d'ADIF i que està situat a l'altre costat de les vies de l'estació de tren, curiosament a pocs metres de la proposta defensada per l'equip de govern de Masquef i que també permetria solucionar el problema d'aparcament per l'entrada est.

L'espai té una capacitat inicial per a 250 vehicles que podria ampliar-se per sobre dels 400 i Lladó recorda que des d'Esquerra Figueres ja al 2011 "vam posar a sobre la taula aquesta possibilitat que queda clar que no s'ha treballat des de l'equip de govern".

La portaveu republicana recorda que «es tractaria d'arribar a un acord amb ADIF per un lloguer del terreny tal i com s'ha fet amb el que hi ha situat a l'entorn de la Salle, als Fossos. Un lloguer de 1.600 euros, molt inferior als 4.000 que ara es planteja pagar a l'antic camp de futbol. No ho entenem, hi ha solucions a sobre la taula però, evidentment, requereixen d'un esforç de gestió que no s'està fent i això ho estem pagant tots els figuerencs i figuerenques».