El municipi de Fortià disposarà de 15.000 euros d'un fons europeu per instal·lar un servei de wifi gratuït als espais municipals i públics del municipi. «Com que som un poble petit, la cobertura serà gairebé total», explica l'alcalde, Francesc Brugués. En concret, el servei es podrà gaudir en parcs, places i jardins públics, i als equipaments de l'Ajuntament, la llar de jubilats, el centre agrícola, al dispensari mèdic, el camp de futbol i la piscina, entre d'altres.

Alguns d'aquests espais actualment ja disposen de wifi, segons ha explicat el batlle, gràcies a la xarxa cooperativa Gifi.net, que va ser impulsada per una associació de veïns entesos en informàtica i indignats pels problemes de connexió que hi havia al poble.

Després de l'adjudicació del fons europeu de la iniciativa WIFI4EU, que es va anunciar el passat 10 de desembre, ara l'Ajuntament de Fortià disposa de dos anys per trobar una empresa que faci la instal·lació dels punts d'accés. «Tot i tenir dos anys de marge, l'execució serà imminent. Abans de finals d'any adjudicarem l'obra a una empresa, i el primer trimestre del 2019 ja preveiem fer la instal·lació», matisa l'alcalde.

L'Agència executiva d'innovació i xarxes (INEA), que és l'encar­regada de l'execució del programa WIFI4EU, ha seleccionat 2.800 municipis europeus, dels quals 224 són espanyols, i 44 catalans, de Barcelona, Girona i Lleida.