L'Ajuntament de Figueres ha autoritzat la construcció d'un centre de culte dels Testigos de Jehová al carrer Muga. L'entitat va demanar la llicència d'obres per poder fer aquesta nova edificació i el consistori va aprovar la sol·licitud d'obra major en la junta de govern del 28 de setembre passat. Aquest nou centre substituirà l'actual que aquest col·lectiu té ubicat al carrer Rocabertí, 35.

Un representant dels Testimonis de Jehovà d'àmbit estatal afirma que tenen aquest projecte constructiu «sobre la taula». També expliquen que no poden donar-ne més detalls perquè de moment està aturat en espera que «es facin algunes gestions».

L'arquitecte municipal va donar el seu vistiplau en considerar que la proposta s'adiu a normativa. La finca no està edificada actualment i té consideració de solar. El document municipal també especifica que la parcel·la té una superfície de 720 metres quadrats i es preveu la construcció de gairebé 300 metres quadrats. El centre s'ubicarà en zona d'ús residencial ­-tot i que la normativa en permet l'ús religiós- al barri del Turó Baix.

En un primer moment, l'engi­nyer tècnic municipal va requerir un primer informe d'esmenes que la promotora del projecte va solucionar presentant un annex, el 8 de març passat.

Un estudi sobre la diversitat religiosa a Figueres, presentat l'any 2016, ja va posar de manifest la necessitat de les confessions practicants a la ciutat de trobar equipaments i evidenciava que en aquell moment els Testimonis de Jehovà tenien uns 300 feligresos a la ciutat. Precisament en aquell moment l'informe deia que l'actual centre estava «molt ben condicionat amb diferents espais per dur-hi a terme tant celebracions religioses com actes formatius».