L'Allegra Nasi i en Will Penny es van conèixer l'any 2014 gràcies al paracaigudisme. En aquell moment, ell ja era un coach de salt consolidat, i ella començava a aprendre a volar amb ell. Van començar a viatjar pel món fent salts a llocs tan increïbles com la Polinèsia, Kènia o Zàmbia. Un dia es van aturar i van plantejar-se: «Amb totes aquestes magnífiques experiències que estem vivint a la vida, no hauríem de deixar alguna cosa a canvi?». Aquesta va ser la llavor de la Fundació Care-All, una feina que actualment compaginen amb la de professor al Túnel de Vent d'Empuriabrava i la de saltadora i productora de cinema.

- Quan decidiu crear Care- All?

- Allegra Nasi (A.N.): Va ser en un esdeveniment a Kènia de fa un any i mig. Vam conèixer un membre de l'staff, en Symon, que ens va dir que, si aconseguís el curs de paracaigudisme, tindria millors condicions de vida treballant a l'exèrcit. Gairebé sense pensar-nos-ho, amb deu persones i dues hores, ja li havíem reunit els 5.000 euros que necessitava. Aquesta és la primera acció a la qual vam donar suport, i va servir per adonar-nos que volíem crear alguna cosa més gran que nosaltres. D'aquí pren forma Care-All, una fundació sense ànim de lucre que dona suport econòmic a diverses causes arreu del món. Tot i que feia temps que empreníem accions, legalment vam néixer el febrer del 2018.

- Què és Sky Family Fund?

- Will Penny (W. P.): És una de les causes de Care-All. Es tracta d'un fons d'emergència per a paracaigudistes accidentats. Quan algú té un accident, el que menys vol és estar preocupat per diners. Aquest fons serveix per cobrir despeses mèdiques, serveis d'helicòpters, mobilitzacions dels familiars o de l'accidentat, o tot allò que li faci falta a la família. Per contribuir a la causa, que actualment té 18.000 euros, ens hem ajudat del nostre networking. Per la nostra feina, coneixem molts paracaigudistes d'arreu del món sensibilitzats amb aquesta causa i que han volgut col·laborar en aquest gest simbòlic. Simbolitza una abraçada de la comunitat. Un: «estem aquí per tu». Sky Family Fund és l'idioma de donar en un món que està fet per rebre.

- Existeixen altres organitzacions així?

- (A.N.): No. Una de les coses que hem descobert és que la comunitat de paracaigudistes és increïblement generosa. Tots els que estem en aquest món sabem que és probable que algun dels nostres amics es faci mal. Com que tots estem conscienciats amb això, hi ha molta gent que creu en aquest projecte, inèdit fins ara.

- Algú s'ha beneficiat del fons?

- (W.P.): Sí. L'hem ofert a deu persones i se n'han beneficiat dues de l'àmbit internacional. A més, tenim una causa continuativa, i és que fa nou mesos que enviem diners a un noi sud-africà que es va quedar invàlid en un accident.

- Quins projectes tenen pensats per aconseguir finançament?

- (A.N.): La major part la rebem a partir de donacions que ens fan a través del nostre web, on arriben fons de tot el món. A part, volem seguir promocionant actes com el del 16 de novembre al Túnel de Vent, el Care-All Sky Family Fund Raiser, i col·laborar amb empreses especialitzades amb vol.

- Quines causes més dona suport Care-All?

- (W.P.): Seguim ajudant en Symon, el noi de Kènia a qui li vam pagar el curs de paracaigudisme, i que ara té el seu propi negoci (Skydive General Shop); també donem diners al Diani Children's Village, un orfenat a Kènia; ajudem al sustentament econòmic d'un jove de Zàmbia que ha aconseguit escolaritzar-se en una Universitat de Rússia; aportem el finançament econòmic de l'escolarització dels quatre fills d'un home del Nepal; i tenim diverses accions educatives i de conscienciació ambiental a l'Índia... Per treballar en aquests territoris, organitzem grups de treball amb persones que s'encarreguen de facilitar-nos la comunicació amb qui sigui que volem ajudar i, a més, fan de representants de la fundació. A la web, tenim un apartat que permet suggerir altres causes per sustentar. Estem oberts a propostes perquè entenem que hi ha un món que necessita ajuda, i volem fer-ho. A la mateixa pàgina, també es poden oferir els teus serveis com a metge o advocat, per exemple. Amb això ens agradaria crear una xarxa de contactes arreu del món.

- Quantes persones treballen a la Fundació?

- (A.N): Nosaltres dos, ell com a secretari i jo com a presidenta. A darrere tenim un equip de persones que ens ajuda a gestionar l'organització de forma desinteressada. Aquí ningú rep beneficis per tirar endavant l'ONG.

- Empuriabrava és un bon lloc per establir una ONG?

- (W.P.): Sí. Aquí la gent és molt col·laborativa i estan acostumats a «fer equip». Aquesta filosofia és genial per un projecte com el nostre. A més, la gent local té un nivell de vida privilegiat que els permet aportar recursos per altres que no tenen les mateixes possibilitats que ells a la vida. Per aconseguir més col·laboració amb les empreses i entitats locals, ara volem fer molt de «soroll» a l'entorn virtual.

- Algun projecte a curt termini?

- (A.N.): Al món hi ha salts de paracaigudisme que són cars i donen un percentatge dels beneficis a ONGs. Seguint aquesta idea, estem estudiant la possibilitat d'incorporar un tant per cent de benefici per cada salt que es faci en empreses del sector. De totes maneres, ara el que cal és fer balanç del que s'ha fet i mirar què podem fer per seguir. Volem créixer i seguir oferint aquest servei.

Care-All Sky Family Funs Raiser.

Foto: Vania da Rui

La Fundació Care-All va crear aquest esdeveniment solidari al Túnel de Vent i al centre de paracaigudisme Skydive d'Empuriabrava el 16 de novembre passat. En aquesta activitat promocional de la fundació, que vol ser anual, es van aconseguir més de 12.000 euros. L'entitat va convidar a més de 80 voladors i paracaigudistes de prestigi, i també van regalar minuts de vol a nens del Centre Obert de Santa Eugènia.

Foto: Vania da Rui