L'escola El Bruel d'Empuriabrava tindrà una nova pista poliesportiva. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries destinarà 50.000 euros a crear aquest nou espai que és de primera necessitat al centre educatiu. Aquesta partida està prevista al pressupost inicial del 2019, tot i que encara no es té previsió de quan començaran les obres.

«Estem molt contents que hagin pensat en nosaltres amb el pressupost municipal. Era una necessitat», explica el director Joan Salinas. Ell, juntament amb el professor d'educació física, Adrià Carreras, van ser qui, temps enrere, havien traslladat aquesta reclamació a l'Ajuntament. De moment, el centre educatiu sap que serà una pista asfaltada, però encara no en saben la ubicació exacta dins del pati de l'escola. «Ara només caldrà demanar que ens hi posin llums, xarxes, perquè les pilotes no se'n vagin, i més material», explica Mayte Pujado, la tresorera de l'AMPA d'El Bruel.

A part d'aquest pressupost, el centre també ha rebut 3.000 euros per part de l'Ajuntament, una donació que el consistori atorga durant el primer trimestre a tots els centres educatius que ho sol·liciten. Des de l'escola, s'ha decidit que aquesta partida s'invertirà en l'adquisició de dues pissarres digitals noves. Amb aquesta suma, es tindria gairebé cobert el projecte de digitalització de les aules des de p3 fins a 6è, ja que només faltarien dues pissarres més. Un cop adquirits aquests dispositius, si sobra pressupost, s'invertirà en la compra d'un altre ordinador, ja que actualment només en tenen un per cada dos alumnes.

Segueixen reclamant millores

Tot i estar molt contents de les ajudes que els proporciona el consistori, el centre educatiu segueix demanant millores estructurals i necessàries en les infraestructures. El següent pas que reclamen és la creació d'un nou espai per a la biblioteca i el gimnàs, ja que els espais que s'hi destinen actualment són massa reduïts i deficitaris. També demanen una adequació de la sortida d'emergència i anivellar les irregularitats del pati, que amb les darreres pluges s'ha convertit en un fangar.

«A l'escola, li continua faltant de tot», expliquen les impulsores de l'AMPA. Els pares i mares han fet molta força per aconseguir millores com el porxo, inaugurat recentment. «La feina d'insistència d'aquests dos o tres anys està donant els seus fruits», conclouen els afectats.