Una de les imatges més impactants de les inundacions del novembre passat a l'Alt Empordà es produïa a l'entorn de la casa de la vila de Vilafant, on l'aigua baixava turó avall, cap a la carretera, amb la força d'un torrent. «Les afectacions van ser importants, el riu Manol es va desbordar molt ràpid i hi va haver un moment en què tot el poble estava completament inundat», recorda l'alcaldessa, Consol Cantenys, que també destaca una altra imatge significativa del temporal: «El rec Susanna va entrar en càrrega i diversos punts van quedar totalment plens de fang i aigua».

Els tècnics municipals ja han fet una primera valoració dels danys i han calculat que ascendeixen a uns 80.000 euros. Consol Cantenys té clar que, des de l'Ajuntament de Vilafant, es demanaran ajuts econòmics a diferents administracions per poder fer front a les obres necessàries per restablir la normalitat al municipi.

Aquell cap de setmana del 17 i 18 de novembre, tal com recorda l'alcaldessa, «alguns veïns van patir danys materials en els seus garatges i soterranis, i els camins públics i les lleres dels rius van quedar molt malmesos». Des de l'Ajuntament, ja s'han preocupat de començar a reparar les parts dels camins que van quedar més deteriorades.

Consol Cantenys va participar, precisament, en la reunió tècnica amb responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua, juntament amb representants polítics de Figueres i Vila-sacra, en què es van acordar accions per revertir els danys causats per aquests aiguats.