El Fòrum l'Escala-Empúries ha fet públic el perill d'esfondrament d'un edifici singular del nucli antic. Sembla ser que es preveu l'enderroc imminent de la casa situada al Passeig del mar, núm. 4 i 5 de l'Escala per construir-hi pisos.

Es tracta d'un dels pocs edificis que conserva el caràcter original del passeig marítim i està inclòs en l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura, la Llista de Monuments de l'Escala i en el Pla de Millora Urbana del nucli antic de l'Escala, promogut per l'Ajuntament.

En aquest Pla, la protecció que té és de grau B i segons s'hi especifica: “[...] les llicències d'obres majors i menors hauran de tenir informe específic favorable dels serveis tècnics municipals i la Comissió municipal de Cultura [...]”.

El Fòrum va presentar una instància a l'Ajuntament el passat 05/12/2018 demanant informació sobre les possibilitats d'enderrocament per fer-hi pisos i quins són els elements que estan protegits i s'han de conservar. Per altra banda,

l'alcalde va contestar aquest dimecres a la ràdio la consulta d'un oient sobre si aquest edifici està efectivament protegit, dient “no em consta que l'edifici estigui protegit”.

Els membres del Fòrum estan sorpresos de que l'alcalde no disposi d'aquesta informació, que li hagués pogut arribar per part de les regidories d'Urbanisme i Cultura.

El Fòrum l'Escala-Empúries reivindica un cop més la conservació del patrimoni del poble i demana coherència al Consistori amb les seves pròpies declaracions públiques i constants que fa sobre la prioritat del patrimoni i la cultura.

"En resum, l'únic que volem és que s'apliqui aquest Pla de Millora Urbana del nucli antic promogut pel mateix Ajuntament i no haver de protestar amb mobilitzacions i reivindicacions, pròpies d'altres èpoques.", expliquen els membres de l'entitat.