Des de fa 2 anys, els alumnes de l'Institut de Vilafant treballen en projectes diversos emmarcats dins d'un programa europeu anomenat Erasmus+. Aquest curs, els alumnes de 3r B treballen per organitzar, en col·laboració amb el Banc de Sang, una donació a l'institut; els de 3r C han dut a terme una cursa solidària per a la Marató de TV3 i els de 3r A, han fet de voluntaris per al Gran Recapte d'Aliments que organitza Càritas Alt Empordà juntament amb el Banc dels Aliments.

Els alumnes d'aquest últim grup han volgut explicar com ha estat l'experiència com a voluntaris en la recollida d'aliments per a les persones més desfavorides: «Des de cada classe, hem elaborat el material de difusió de cadascuna d'aquestes activitats. Hem après a dissenyar un cartell publicitari, a editar un díptic, a grabar una falca de ràdio i fins i tot a realitzar un vídeo promocional. Finalment, tenim un paper actiu dins d'aquests projectes, i hi col·laborem com a part del voluntariat».

«La nostra funció ha estat informartotes aquelles persones que volien donar suport al Gran Recapte, hem estat a les portes del Mercadona de Vilafant els dies 30 de novembre i 1 de desembre fent la recollida de productes. També hem ajudat a fer la classificació dels aliments obtinguts als supermercats, fent de voluntaris al Centre de Distribució d'Aliments que Càritas Alt Empordà té a Vilamalla», expliquen els joves de 3r d'ESO A.

Els aliments que s'han aconseguit, seran distribuïts entre les persones que ho necessiten. «Estem molt contents d’haver participat en aquesta iniciativa», conclouen.