Casa nostra, casa vostra (Volem Acollir) ha engegat una campanya perquè el rei Baltasar, el negre, no sigui representat per persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades. Aquesta pràctica, que internacionalment es coneix amb el nom de blackface, té un origen colonialista i racista. Moltes famílies negres no hi duen els fills perquè no volen que vegin com els ridiculitzen. A més, cada vegada que un blanc es pinta de Baltasar, es tanca la porta a una persona negra participi a la cavalcada i es construeixi, així, una societat més inclusiva i intercultural.

La campanya #BaltasarDeVeritat fa una crida als ajuntaments i als organitzadors de les cavalcades d’arreu de Catalunya perquè deixin de pintar de negre rei i patges, i perquè siguin les persones negres les que representin aquests papers.

Des de l'entitat comenten que si «us voleu sumar a la campanya, només cal que feu una publicació a Twitter, a Facebook o a Instagram mencionant el vostre ajuntament, comissió de festes, regidor o regidora, alcalde o alcaldessa o entitat encarregada d’organitzar la cavalcada, dient que aquest any hi voleu un #BaltasarDeVeritat, i fent servir aquest hashtag»