11 de desembre de 2018
11.12.2018
Figueres

Figueres foragita la primera onada d'estornells hivernants formada per 12.000 ocells

El Servei de control de plagues urbanes de l'Ajuntament diu que ha evitat l'entrada de grans estols a la ciutat

11.12.2018 | 17:42
Un exemplar d'estornell vulgar.

Els estornells (Sturnus vulgaris) han estat, durant anys, un mal endèmic de la ciutat de Figueres i dels seus voltants. L'Ajuntament fa anys que lluita per evitar l'arribada dels grans estols hivernants que ocupen parcs, places, espais públics i privats. Aquest dimarts, el consistori acaba d'anunciar que "el Servei de control de plagues urbanes ha aconseguit foragitar la primera onada d'estornells arribats a Figueres aquest novembre, amb aproximadament 12.000 exemplars. Restem pendents d'una propera onada que s'espera amb l'entrada de tramuntana i el canvi de temperatures".

El fet que hagin estat foragitats de la capital empordanesa, especialment a l'hora de buscar dormitori nocturn, fa pensar que les grans volades d'aquests ocells hauran de trobar altres indrets propers per acomodar-se. De fet, són presents a tota la comarca.

Aquestes aus són especialment temudes pels pagesos, especialment pels qui tenen olivars, ja que cada ocell pot arribar a emportar-se fins a tres olives de cop en cada passada: una al bec i una a cada pota. També causen problemes amb els excrements i en altres tipus de conreus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent