La Fundació Roses Contra el Càncer ha començat, amb 10.000 euros, una nova beca bianual perquè l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona investigui sobre el mieloma múltiple, un tipus de càncer de sang. Amb la celebració d’espectacles benèfics com el del 25 de novembre passat, Kiddy Broadway, Tribut als Musicals, l’entitat ha recaptat fons per finançar projectes d’investigació que duen a terme els equips mèdics de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona en la seva lluita contra el càncer.

Fa 16 anys que la Fundació Roses Contra el Càncer concedeix aquestes beques bianuals.

El mieloma múltiple és un càncer de la sang produït per l’acumulació de gran quantitat de cèl·lules plasmàtiques tumorals a la medul·la òssia, per tant, l’objectiu de la investigació que portaran a terme la doctora González i el doctor Gallardo es basarà en el fet que el sistema immune de l’ésser humà detecti aquestes cèl·lules plasmàtiques tumorals.

Gràcies als assistents a l’espectacle i als patrocinadors, la Fundació Roses Contra el Càncer ha destinat 10.000 euros que se sumaran als deu mil de l’any vinent per investigar sobre el mieloma múltiple.

Els assistents a l’espectacle van poder gaudir del musical Kiddy Broadway, Tribut als Musicals, un espectacle amb música en directe i cant, on els actors i les actrius van interpretar un relat on es fa un tribut als musicals més emblemàtics de la història, tots ells guardonats als premis Tony.