El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, tan bon punt ha tornat del seu viatge institucional de tres dies a Bèlgica, aquest dimecres, 5 de desembre, s'ha desplaçat a Figueres. Torrent ha volgut acompanyar Agnès Lladó, la candidata d'ERC a l'alcaldia figuerenca a les properes eleccions municipals, en l'acte oficial de presentació de la seva proposta electoral.

Roger Torrent ha explicat, un cop ha arribat a la capital de l'Alt Empordà, que a Brussel·les s'ha reunit amb vicepresidents del Parlament Europeu, amb el president del Comitè de les Regions i amb la líder dels Verds Ska Keller, entre d'altres autoritats polítiques europees, per debatre sobre la situació a Catalunya.

Durant el viatge, també s'ha assegut amb Carles Puigdemont, per parlar, segons ha explicat per a una entrevista que publicarà el Setmanari de l'Alt Empordà, sobre "la unitat d'acció estratègica de l'independentisme per afrontar els propers mesos, que seran cabdals”. El president del Parlament català també ha tingut l'oportunitat de compartir estones de treball amb els exconsellers exiliats Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret.

Per altra banda, l'alcaldable republicana, Agnès Lladó, ha volgut convocar la ciutadania de la ciutat, a l'Auditori del Convent dels Caputxins, per parlar-los del seu projecte per "transformar Figueres".