L'Associació pel Desenvolupament de l'Educació Viària a Catalunya (l'ADEVIC) va realitzar una jornada tècnica a l'auditori del Convent dels Caputxins de Figueres. L'activitat anava adreçada a totes aquelles persones implicades i interessades en la transmissió dels valors de la Mobilitat Segura i Sostenible. L'auditori estava ple d'oients vinguts de tot Catalunya i l'Estat espanyol.

Durant la presentació de les jornades, van destacar la importància de la seguretat viària com una eina per conviure plegats. «Aquest és un gran repte que tenim com a societat», va destacar l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef.

El president de l'ADEVIC, Ramon Cos, va dir que els assistents, la majoria formadors en seguretat vial, són «una peça molt important per reduir la sinistralitat» a les nostres carreteres. L'advocat de l'entitat, José Antonio Sánchez, també va insistir en la idea que «no hi ha estratègies infal·libles» i que «tothom ha de participar en el canvi» que faci la mobilitat més segura.

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, va posar un fet sobre la taula: «Aquest any és especialment tràgic pel que fa al nombre de morts en accidents de trànsit», tot destacant que la formació en educació viària es realitza en totes les etapes de la vida, des dels més petits fins als més grans, explicant que «tothom forma part de la mobilitat», sigui com a vianant o com a conductor. També va apuntar alguns dels reptes que els avenços tecnològics proposen en la mobilitat del futur, però també a l'actual, com poden ser els patinets elèctrics. Masquef també s'hi va referir: «Demanem a les administracions competents que redactin una norma comuna per compatibilitzar aquests nous artefactes amb la resta d'actors de la mobilitat de les nostres ciutats».

El programa d'aquestes jornades va ser molt ampli, des de tallers per aconseguir l'atenció de l'espectador a qüestions de molta importància com saber per què un sistema de retenció infantil pot ser efectiu i un altre no.

El coach i formador Jaume Granja, amb un toc d'humor, va potenciar la dinamització de la jornada provocant la participació dels espectadors. L'acte va acabar amb una foto final amb unes espelmes, una imatge que va segellar l'èxit d'aquesta setzena edició de les jornades tècniques.