La circulació de camions de transport internacional ha quedat restringida a l'AP-7 a la Jonquera en direcció a França, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Es registren 12 quilòmetres de cues entre Capmany i la Jonquera pels talls del col·lectiu dels 'armilles grogues' francesos, que protesten per l'alt preu dels carburants i la pèrdua del poder adquisitiu a França. El col·lapse també afecta la circulació de la N-II a Llers. Aquestes mobilitzacions han provocat retencions durant tot el cap de setmana en aquesta zona, arribant també als deu quilòmetres.

Col·lapse a l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà per la vaga de França

Col·lapse a l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà per la vaga de França

Desenes de camioners i vehicles s'han quedat atrapats des de primera hora a l'N-II i molts han intentat esquivar les retencions accedint al polígon industrial de Llers, que també ha quedat col·lapsat. Alguns dels afectats han explicat que estan aturats aquí des de diumenge i que veuen molt difícil poder portar les mercaderies que transporten als punts de destí quan estava previst.

És el cas d'en Mario Neves, que ve de Portugal i transporta material esportiu cap a França. Avui ha fet nit al polígon de Llers i no veu factible arribar a França en les properes hores. Tampoc en Jorge Acosta.

Ell ve d'Itàlia i havia parat a Llers per fer un canvi de remolc i tornar al mateix país, hi havia de ser demà però no creu que hi arribi. Diu que ha dormit diverses nits al camió i que se'ls estan acabant les provisions de menjar.