La carretera N-II i l'autopista AP-7 pateixen les conseqüències dels piquets de protesta dels anomenats 'Armilles grogues' de França, que mantenen les seves mobilitzacions en diferents punts de la Catalunya Nord. Anit la policia francesa va intentar dissoldre els manifestants que mantenien tancat el peatge de Perpinyà. Durant tot el cap de setmana, els problemes circulatoris han estat molt importants entre l'Alt Empordà i el Rosselló, fins al punt de tenir els vials principals bloquejats.

Col·lapse a l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà per la vaga de França

Col·lapse a l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà per la vaga de França

Anit, el Servei Català de Trànsit va decidir prohibir el pas de camions a l'AP-7 en direcció a la Jonquera, per minimitzar les afectacions viàries que s'havien produït en sentit nord a causa de la manifestació en territori nord-català del col·lectiu dels 'Armilles grogues', que protesten per l'alt preu dels carburants i la pèrdua de poder adquisitiu a França. Aquest diumenge es van registrar cues de fins a vuit quilòmetres. Per aquest motiu, s'han desviat els camions cap a la C-35 a l'alçada de Sant Celoni, als polígons de Sant Feliu de Buixalleu.

Aquest dilluns al matí, centenars de camions ocupen els trams empordanesos de la N-II i l'AP-7, amb la qual cosa dificulten la circulació habitual de turisme i autobusos de transport de viatgers i escolars, especialment a la part nord de la comarca. A les vuit del matí tots els vehicles estaven parats a l'altura d'Hostalets de Llers.

Les pèrdues en el comerç jonquerenc i empordanès poden ser importants en ple inici de la campanya de Nadal.