La Rambla de Figueres s'ha omplert de punta a punta amb motiu de la inauguració del Mercat de Nadal, amb una festa amb música i animació teatral, que ha encapçalat l'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef.L'Ajuntament de Figueres i l'Associació Comerç Figueres

han unit esforços per dinamitzar les festes de Nadal amb propostes atractives, com la instal·lació, de nou, de la pista de patinatge de gel i l'activació de la Rambla com un eix de pas amb encant. La pista de gel es posarà en marxa, a la plaça Josep Pla el 6 de desembre, i funcionarà fins al 6 de gener. Els patinadors opten a aconseguir descomptes en les compres als comerços de la ciutat.

Per donar més vida a la Rambla, comerciants i Ajuntament han pensat a allargar les dates del Mercat de Nadal, que s'ha inaugurat aquest dissabte i estarà obert fins al 5 de gener, amb 25 expositors repartits en 28 casetes de fusta. L'horari és d'onze a dues i de dos quarts de cinc a dos quarts de nou del vespre.

Fins a Nadal, les parades ofereixen productes pròpiament nadalencs en la seva majoria, mentre que a partir de Nadal s'hi podran trobar articles més específics de Reis. El mercat disposa d'un pessebre gegant, i també de la caseta solidària, que cedeix l'Ajuntament a diferents entitats de la ciutat.

Paral·lelament a la proposta comercial de la Rambla, hi ha programades més de vint activitats, amb un gran ventall de tallers infantils i per a adults. Música, tallers de tions, de coves, de fanalets, pintacares, entre moltes altres activitats.