Arrenca l'últim mes de l'any i l'ambient nadalenc comença a impregnar els carrers i les places dels pobles de l'Alt Empordà. Comencen dies de sensibilització i solidaritat, que amb petits gestos poden ajudar moltes persones. Aquest dissabte, 1 de desembre, us proposem cinc idees per no quedar-vos a casa, per animar-vos a ser participatius i perquè, alhora, en gaudiu amb la família o els amics.

1. INAUGURACIÓ DEL MERCAT DE NADAL A LA RAMBLA DE FIGUERES. 18.00 HORES

1. INAUGURACIÓ DEL MERCAT DE NADAL A LA RAMBLA DE FIGUERES. 18.00 HORES

La Coral Tramunt Cor ha preparat un repertori per donar la benvinguda als artesans i els comerciats que tenen parada al Mercat de Nadal de la Rambla. Després de l'acte inaugural, Acting ofereix un espectacle de microteatre i també hi ha dinamització amb un taller de boles amb desig i de coves de pessebres. Una molt bona ocasió per sortir a passejar pel centre de Figueres.

2. GRAN RECAPTE D'ALIMENTS. TOT EL DIA. EN BOTIGUES I SUPERMERCATS DE L'ALT EMPORDÀ

2. GRAN RECAPTE D'ALIMENTS. TOT EL DIA. EN BOTIGUES I SUPERMERCATS DE L'ALT EMPORDÀ

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya contribueixen a cobrir les necessitats alimentàries de 200.000 persones. La iniciativa benèfica s'ha iniciat aquest divendres, 30 de novembre, amb l'ajut d'un nombrós grup de voluntaris i la bona predisposició de les persones solidàries. Oli, llet, conserves i llegum cuit són alguns dels aliments prioritaris que es necessiten. Teniu encara tot aquest dissabte per contribuir-hi.

3. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DIA DE SOL. TEATRE MUNICIPAL DE ROSES. 12.00 HORES

3. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DIA DE SOL. TEATRE MUNICIPAL DE ROSES. 12.00 HORES

Ana Novella ha il·lustrat el llibre "Dia de Sol", que es presenta al Teatre Municipal de Roses. És un relat curt inspirat en una cançó de rock del grup Hiperacústica, format per quatre músics que tenen el trastorn de Williams. Danilo Cuffia és el director del grup musical, autor del text del llibre i president de l'Associació Catalana de Síndrome de Williams. L'acte d'aquest dissabte a Roses s'ha organitzat amb la voluntat que serveixi per difondre una síndrome molt desconeguda entre la població. Les il·lustracions originals de l'obra s'exposaran al teatre. El disseny gràfic ha anat a càr­rec de Pierre Rivero.

4. DONACIÓ VOLUNTÀRIA DE SANG. INSTITUT RAMON MUNTANER DE FIGUERES. MATÍ I TARDA

4. DONACIÓ VOLUNTÀRIA DE SANG. INSTITUT RAMON MUNTANER DE FIGUERES. MATÍ I TARDA

L'Institut Ramon Muntaner de Figueres s'acomiada aquest dissabte com a punt de donació de sang de la capital altempordanesa, ja que el Centre Cívic Creu de la Mà n'agafarà el relleu després de molts anys. Tot i així, l'Institut serà el lloc on es duran a terme les Maratons de Donar Sang com la que hi va haver el mes de maig passat. Aquest dissabte és una molt bona ocasió per fer un gest solidari, després de l'advertència que ha fet el Banc de Sang, que porten dos mesos en alerta per la falta de sang. Per tal d'augmentar les reserves, aquest diumenge, dia 2, també s'instal·la un bus del Banc de Sang a la plaça Catalunya, en una acció conjunta amb la Mitja de Figueres.

5. VISITA ROMANA A EMPÚRIES. 11.30 HORES EN CATALÀ

5. VISITA ROMANA A EMPÚRIES. 11.30 HORES EN CATALÀ

Dissabtes i diumenges 1, 2, 9, 15, 16 i 30 de desembre, i els festius dijous 6 i divendres 7 de desembre

Ja coneixeu la Iulia Domitia i en Caius Aemilius? Els antics habitants de l'Emporiae romana del segle I dC, us explicaran en aquesta divertida visita com era la vida a la seva ciutat fa dos mil anys. Aquesta activitat està pensada per a descobrir d'una forma diferent les costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana que varen viure a Empúries.