El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha estat la seu de la presentació del projecte BiciTransCat, un projecte transfronterer que preveu el desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals per a la promoció de la mobilitat sostenible. La ruta cicloturística connectarà Castelló d'Empúries amb Perpinyà passant pel litoral, i amb la possibilitat de tenir accés als diferents llocs d'interès del territori.

El pressupost del projecte és 4.689.269,25 euros, i es compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que es farà càrrec del 65% d'aquest import. Es preveu que aquesta ruta s'implanti l'any 2020.

La presentació s'ha fet aquest dijous 29 de novembre amb la presència del conseller comarcal de Turisme, Joan Cano; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez; el primer tinent d'alcalde, Francesc Cruanyes; el vicepresident del Conseil Départemental des Pyrinées Orientales, Robert Gabarre; i la consellera comunitària de la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée, Véronique Olier.