L'Ajuntament de Roses està treballant en un projecte de rehabilitació de la zona on hi havia l'antiga depuradora. Aquests terrenys de la carretera de Canyelles estan situats abans del rocam i del far de Roses, i són propietat del Ministeri per la Transició Ecològica del govern de l'estat.

Per tal de poder demanar la concessió de la zona, el consistori ha hagut de fer els primers passos per plantejar-se en què volen convertir aquell espai. «La feina que fem des de l'Ajuntament consisteix a endreçar i humanitzar aquest espai tan gran», apunta Sílvia Ripoll, assessora d'alcaldia en temes d'urbanisme.

Els plànols que s'han fet fins ara preveuen la incorporació d'una plantació d'arbres a la part que dona a la muntanya, juntament amb un paviment de sauló. Per la part que toca més al mar, s'ha previst cobrir-ho amb paviment de formigó, un material que té més resistència a l'onatge. El projecte també preveu la reforma de l'accés a la zona des del camí de ronda, que passa per sobre; la incorporació d'una sèrie de bancs per tal que la gent pugui asseure's i fins i tot pescar; i una rampa d'accés al mar.

Un espai per fer-hi activitats

«Volem que es converteixi en un lloc agradable i que la gent el converteixi en un punt de trobada», explica l'alcaldessa, Montse Mindan. També ha explicat que, una vegada es finalitzi la reforma, aquesta esplanada polivalent es podria utilitzar per organitzar concerts o dur a terme activitats amb grades mòbils.

Aquestes tasques les hauria d'haver fet l'Estat fa temps, però ho ha anat endarrerint per falta de pressupost. Un cop aconseguida la concessió començaran aquests treballs de reforma. La partida destinada per aquest arranjament és de 270.000 euros, i estan previstos en els pressupostos plurianuals del 2019-2020.

D'altra banda, cal apuntar que al mig de l'esplanada hi ha l'estació transformadora, que actualment no està en funcionament i que es planteja traslladar-la a alguna altra zona de la carretera de Canyelles.