Fa més d'un mes que es respira ciència a l'Institut Cendrassos de Figueres. Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència, aquest és un dels molts centres educatius que han organitzat activitats relacionades amb la conscienciació del medi ambient, l'observació del paisatge o els tallers a la natura perquè els alumnes demostrin la seva destresa com a científics. La primera activitat, emmarcada en el projecte de Servei Comunitari que fan els alumnes de 3r d'ESO, va ser el 25 d'octubre passat a Llançà amb la sortida «Platges netes». L'activitat de recollida i recompte de deixalles va permetre als alumnes prendre consciència del gran impacte que té l'home sobre el mar.

De cara als alumnes de 1r d'ESO, els dies 26 i 29 d'octubre van traslladar el laboratori de ciències a les ribes de la Muga, a Cabanes, per analitzar microorganismes fluvials amb microscopis i estudiar factors fisioquímics de l'aigua del riu.

Per als estudiants de 2n d'ESO es va organitzar una gimcana científica al castell de Sant Ferran, i per als de quart, un taller de ciència «sorprenent», de la mà de Manuel Belmonte.

Per als alumnes de 2n de Batxillerat es va organitzar una sortida a l'observatori astronòmic d'Albanyà per observar el cel nocturn i descobrir les peculiaritats d'un ecosistema fluvial ben conservat.

A part de tot això, hi havia programada una conferència d'Antonio Turiel i un concurs obert a tots els professors i alumnes per tal que tot el centre educatiu respirés ciència un any més.