Una nova edició del Projecte Rossinyol arriba a Figueres. En l'edició del 2018-2019, setze alumnes nouvinguts que estan cursant primària i secundària en centres educatius de Figueres seran mentoritzats per setze estudiants de graus de la Universitat de Girona.

Aquest projecte es va iniciar a Figueres el curs 2010-2011 amb cinc parelles. Fins a dia avui, cada edició ha anat incrementant tant el nombre d'universitaris que participen en el projecte com el nombre d'infants en mentoria. A causa d'aquest èxit, s'ha decidit emprendre el projecte un any més. La presentació pública es va fer el passat dissabte, 24 de novembre, a la sala de plens de l'ajuntament de Figueres.

Una manera de conèixer la ciutat

Durant les trobades que es faran al llarg del curs, la idea és que els mentors universitaris acompa­nyin els infants a fer activitats en funció dels seus interessos. Els poden ensenyar els diferents espais de la ciutat, llocs d'oci i diversió o àmbits de producció cultural, entre d'altres. A part de les trobades que farà cada parella de manera autònoma i autogestionada, es té ja programada una sortida conjunta el dia 15 de desembre, en què tots els participants faran una visita guiada al Museu Dalí.

Aquestes trobades ajudaran al creixement personal dels alumnes mentorats, i a incrementar el coneixement de l'entorn proper i la seva participació en activitats de lleure del municipi, així com a la promoció de l'ús social de la llengua catalana. L'objectiu final del Projecte Rossinyol és el d'accelerar el procés d'integració d'aquests joves, i que estableixin vincle i connexió amb els seus mentors.

Els mentorats i mentorades són alumnes de cicle superior de primària (5è i 6è) de les escoles de Figueres: tres del Parc de les Aigües, dos del Salvador Dalí, dos del Pous i Pagès, dos de l'Anicet de Pagès, cinc de l'Amistat i dos del Sant Pau, un centre que aquest curs s'incorpora al projecte. Pel que fa als estudiants de la UdG, perta­nyen als graus d'educació i treball social, infermeria, educació infantil i primària, publicitat i relacions públiques, filosofia, pedagogia i comptabilitat i finances.