El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprovarà aquest dimarts un pressupost de 36.084.000 euros, 8,3 MEUR dels quals seran inversions. Entre els projectes als quals es destinaran, hi ha el centre d'acollida d'animals i l'adquisició i adequació d'un edifici per ampliar la seu de l'ens. Els comptes han baixat un 7,9% respecte de l'any passat (39,1 MEUR), sobretot per l'acabament de les obres del Centre de Tractament de Residus. En aplicació de la Llei d'estabilitat pressupostària, l'ens ha destinat el superàvit a amortitzar tots els crèdits pendents deixant el capítol de despeses financeres a zero. De cares a l'any que ve, el Consell també preveu posar en marxa un servei d'assistència d'arquitectura i enginyeria per als ajuntament de la comarca i impulsar tres projectes de promoció turística.

L'ens comarcal aprovarà aquest dimarts a la tarda per ple el pressupost per l'any que ve, que serà de 36 MEUR. D'aquests, 8,3 MEUR es destinaran al capítol d'inversions. Sobretot, destinades a finançar l'execució final de les obres del Centre de Residus, el centre d'acollida d'animals de companyia i a l'adquisició i adequació d'un edifici per ampliar les actuals instal·lacions de l'administració comarcal.

Els comptes per al 2019 han disminuït un 7,9% respecte dels 39,1 MEUR de l'any passat. La baixada es deu, sobretot, a l'acabament de les obres del Centre de Residus que durant els últims exercicis ha implicat importants inversions.

El capítol de despeses corrents, en canvi, pugen un 4,04% per l'increment previst de les retribucions de personal, el contracte programa de serveis socials i les transferències associades a l'augment de serveis.

En aplicació de la Llei d'estabilitat pressupostària, l'ens ha destinat el superàvit a amortitzar tots els crèdits pendents deixant el capítol de despeses financeres a zero.

Entre les novetats per l'any que ve, el Consell preveu posar en marxa un servei d'assistència d'arquitectura i enginyeria per als ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin. També desenvoluparà tres projectes de promoció turística cofinançats amb fons europeus. En concret, el de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l'Alt Empordà; el d'especialització i competitivitat territorial Costa Brava-Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa i el BiciTransCat, de nous itineraris.

A l'àrea de Benestar, s'incrementarà la partida de personal en previsió de nous serveis educatius que es posaran en marxa l'any que ve per situacions de risc de la infància i l'adolescència.