Roses torna a tenir aquest diumenge una cita amb la solidaritat amb la segona caminada contra la violència envers les dones, que l’any passat va partir com a iniciativa de la jove Lídia Marés. La idea, fruit del seu treball de recerca dedicat a investigar sobre aquesta xacra social, es va posar a la pràctica el novembre passat en una jornada plena d’emocions.

El resultat van ser 441 persones participants i 2.449,05 euros recaptats. Els beneficis de la caminada seran novament per a la Fundació SER.Gi, que impulsa un projecte d’habitatge social per a dones supervivents. «Enguany sumarem les forces de tots els que assisteixin per recollir diners que es destinaran a aquestes dones supervivents. Amb la donació de l’any passat, van aconseguir finançar el lloguer social d’un habitatge a una família durant un any», explica Marés.

En aquesta segona caminada els organitzadors esperen incrementar l’èxit de participació: «Tenim constància que aquest any vindrà molta gent de fora perquè la caminada s’ha publicitat més arreu de Catalunya, també el mateix dia la gent s’hi pot inscriure i pensem que com l’any passat molta gent ho farà allà».

Donatius

El donatiu per participar a la cursa són de cinc euros si es fa de forma anticipada i de set euros si es fa el mateix dia de caminada. Lídia Marés compta també amb la complicitat de la seva mare per tirar endavant l’organització de l’esdeveniment, ja que ella aquest curs estudia a Barcelona Publicitat, Màrqueting i Relaciones Públiques a ESERP, a Barcelona.

Marés recorda com va ser d’emocionant l’any passat veure totes aquestes persones caminant, implicades, contra aquesta greu problemàtica. «A dia de avui, hi ha moltes dones i homes que pateixen la violéncia de gènere de moltes maneres. A vegades aquesta xacra social passa desapercebuda, perquè fa vergonya dir: Jo he estat víctima». Amb aquesta caminada, el que farem serà mobilizar la gent i donar veu a totes aquelles persones que, per por, no poden dir que són víctimes».

La música i el ball acompanyaran la jornada solidària. Com a novetat, expliquen els organitzadors, després de la caminada actuarà el músic Cesc. L’artista va començar la seva carrera musical en solitari el febrer del 2018 donant-se a conèixer pel metro de Barcelona i pels carrers de Girona. Més endavant Cesc participa en el programa de Factor X. També actuarà el DJ Nanes i es farà una masterclass de zumba per posar un toc festiu a la vetllada.

La caminada ha comptat amb la col·laboració de l’institut Illa de Rodes de Roses, perruqueria de la O i el Casal del Pescador. La sortida de la caminada serà a les 10.30 hores des de la Ciutadella.