Roses ha iniciat els treballs per a la construcció del nou tanatori, amb la preparació del terreny i el tancament de l’espai on durant els propers dies començaran les obres de construcció del nou edifici. L’equipament disposarà de prop de 650 m2 útils, amb tres sales de vetlla, sala multiusos, espai privat de treball i accés directe al cementiri.

Els primers treballs de preparació han consistit en l’enretirada de les oliveres que ocupaven l’espai on es construirà el nou edifici, les quals han estat replantades en altres punts del mateix terreny no afectats per les obres, així com el tancament de tot el solar on durant els propers dies s’iniciaran els treballs de construcció.

El nou edifici constarà d’una sola planta, la qual allotjarà amb una zona de recepció, 3 sales de vetlla, una sala d’usos múltiples o oratori de 200 m2 -que permetrà una ocupació de 188 persones-, la sala de tanatopràxia, àrea administrativa, lavabos i magatzem. Les sales de vetlla comptaran amb un espai d’estada i el vetllatori pròpiament dit, i disposaran de llum i ventilació naturals mitjançant l’accés a un pati. Dues d’aquestes sales tindran dimensions i distribució idèntiques, mentre que la tercera serà més gran, podent-se també agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible, per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que resulti necessari.

La construcció es caracteritzarà per la seva horitzontalitat, que es combinarà amb el volum sortint de la sala d’usos múltiples fins als 6 m d’alçada i per un ampli porxat a dues de les façanes de l’edifici. L’altre element visualment destacable del projecte és la relació amb l’espai exterior, amb el qual l’edifici s’integrarà situant-se d’esquena als habitatges, amb el filtres que aportaran una zona verda, les oliveres existents i la creació d’una tanca de fusta calada, per potenciar el caràcter íntim i tranquil que requereix l’espai. Des de la sala oratori, una sortida a l’exterior possibilitarà també l’accés directe al recinte del cementiri.

L’empresa guanyadora del concurs realitzat per l’Ajuntament per a la construcció i gestió d’aquest servei és Mémora Servicios Funerarios SL, la qual es farà càrrec del cost de construcció del nou edifici. Pel que fa a la seva gestió i explotació, amb concessió per a 30 anys, l’empresa pagarà un cànon fix de 240.000 € a l’Ajuntament, més un de variable equivalent al 60% dels ingressos anuals.