Uns 250 litres de pluja per metre quadrat en un cap de setmana i la crescuda fora dels seus límits del riu Manol certifiquen el malson que ha viscut Figueres i els municipis del seu entorn durant aquestes darreres hores. El temporal de llevant s'ha fet sentir a tota la comarca de l'Alt Empordà i no hi ha hagut riu, riera i rec que no s'hagi desbordat a causa de l'aigua.

Els camps de la plana estan inundats, especialment en el tram baix dels rius la Muga, Llobregat i Fluvià. L'afectació a les carreteres també és alta, especialment en les que tenen algun gual o passallís sense pont enlairat. Aquest fet dificulta la mobilitat del transport escolar, encara que ahir el Consell Comarcal anunciés que tot el servei estaria disponible aquest dilluns al matí.

En el cas de Figueres, la majoria dels veïns del carrer de la Duana de Vilatenim, afectats plenament per la inundació, han hagut de dormir fora de casa. Alguns d'ells s'han quedat fent guàrdia en el barri per evitar pillatges en els domicilis, ja que tenien les portes i els garatges oberts o rebentats per l'aiguat.

A primera hpora del matí, a quarts de vuit, l'Ajuntament ha informat que la C-260 ja està oberta. Aquest és l'estat dels vials afectats pel temporal, en aquests moments

?- C-260 rotonda Vilatenim? OBERTA

- Camí vell de Vilatenim TANCAT

- Camí de Palol de Vilatenim OBERT

?- Accés Estadi Municipal i Carrefour? OBERT

?- Passallís de Can Lel ?(Polígon) TANCAT

- Vial Polígon Vilatenim - c.Itàlia? TANCAT

- Carretera d’El Far? OBERTA

?- Accés estació AVE ?des de carrer Avinyonet OBERT

- Camí de la cimentera - Mas Duran OBERT

Tanmateix, avui no hi ha classe lectiva a les escoles i instituts de la ciutat, però els alumnes poden anar a classes perquè tots els centres estaran oberts per a acollir-los.

El Parc Bosc continua tancat com a mesura preventiva davant del risc de caiguda d'arbres.

A la costa, la llevantada ha tingut un fort impacte a tot el litoral, amb onades de fins a quatre metres.