Figueres segueix posant a punt la nova àrea verda d'estacionament en sectors que afecten als veïns de la Creu de la Mà i el barri de la Presó Vella. Aquest dimecres al matí, i després d'uns dies d'endarreriment per les pluges, era el torn dels carrers Santa Llogaia i Pujades. Tot i que s'havia anunciat la mesura des de fa dies amb tanques, la grua s'ha hagut d'endur algun cotxe que encara era estacionat a primera hora del matí.

Aquest treballs, que es van iniciar la setmana passada en els carrers Albert Cotó i de l'Àngel, entre d'altres, s'allargaran fins al 2 de desembre, i acabaran pintant un total de 600 noves places, en què es vol facilitar l'aparcament dels veïns de la Creu de la Mà i el barri de la Presó Vella. A més dels carrers esmentats, en els propers dies també afectarà el sector delimitat pel carrer Sant Pau, la Rambla, el carrer Nou, la plaça de la Creu de la Mà, el carrer Borrassà, avinguda Verge de Montserrat, avinguda Salvador Dalí i carrer Pere III. El sistema entrarà en funcionament un cop finalitzin els treballs de pintat i es completarà amb les 110 places lliures de l'aparcament gratuït de l'antiga presó.

El sistema donarà prioritat a l'estacionament dels residents que podran aparcar els seus vehicles prèviament donats d'alta i pagant una tarifa reduïda (vint cèntims al dia o un euro a la setmana) i sense limitació de temps. Tindran dret a sol·licitar-ho les persones empadronades a Figueres dins la zona afectada i amb un vehicle al seu nom i al corrent de pagament. També se'n podran beneficiar comerciants de la zona.

Les persones que no siguin residents podran estacionar també a l'àrea verda, però amb un sobrecost del 25% respecte a les zones blaves. L'Ajuntament va començar a instal·lar a l'estiu els parquímetres que permetran regular l'estacionament de les noves places. La primera experiència va ser al barri d'Enric Morera, i ara el tipus d'estacionament preferent per a veïns s'estén a la Creu de la Mà i la Presó Vella.