El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins aquest diumenge al matí 151 trucades per les fortes pluges i el temporal marítim de llevant. La majoria d'avisos s'han rebut de l'Alt Empordà (38), el Gironès (31), la Selva (26), el Baix Empordà (23), el Maresme (15) i el Pla de l'Estany (6). Per municipis, Llagostera n'ha registrat 22, Figueres 10, Caldes de Malavella 10, Tordera 8, Vilafant 6, Calonge 6, Lloret de Mar 5 i Vilamalla 4. D'aquests avisos, els Bombers de la Generalitat han atès entre les vuit del vespre i les 10 del matí 142 serveis relacionats amb la pluja a les comarques de gironines, dos a la regió metropolitana centre i dos a la regió metropolitana sud.

Els Bombers estan treballant aquest diumenge al matí en diverses afectacions per inundacions i acumulacions d'aigua en diferents punts de la demarcació de Girona. Les comarques on més sortides han fet són la Selva, l'Alt Empordà, el Gironès i el Baix Empordà, la majoria per inundació de baixos i de vies, filtracions d'aigua i per revisar punts inundables.

L'aiguat torna a inundar el pla de Vilatenim de Figueres

L'aiguat torna a inundar el pla de Vilatenim de Figueres

Entre els serveis atesos pels Bombers destaca una sortida a Caldes de Malavella, on un vehicle ha quedat atrapat en un pas inundable de la urbanització de Malavella Parc aquest diumenge a quarts de quatre de la matinada. Els efectius han ajudat a sortir del cotxe el conductor, que ha sortit il·lès. Paral·lelament, com a mesura preventiva, els Bombers han evacuat aquest diumenge al matí una residència de disminuïts de Far d'Empordà per la seva proximitat al riu Manol. Els 23 interns i els 5 monitors del centre han estat traslladats a una residència del centre de Figueres.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT) hi ha 13 carreteres tallades per inundacions. Són la C-252 al seu pas per Far d'Empordà i Vilabertran, C-31 a Sitges, la GI-633 a Sant Jordi Desvalls, la GI-674 a Caldes de Malavella, la GI-681 a Tossa de Mar, la GIV-6024 a Cabanes, la GIV-6212, la GIV-6213 a Fortià, la GIV-6424 a Flaçà, la GIV-6701 a Sant Martí Vell, la GIV-6741 a Cassà de la Selva, la GI-600 a Tordera i la C-253 a Calonge. Paral·lelament, a la C-35 a Maçanet de la Selva hi ha un carril tallat per obstacles a la via i a la C-38 a Molló es dóna pas alternatiu als vehicles dels dos sentits de la marxa per un accident.

Important crescuda del riu Manol, imatges des dels ponts de Vila-sacra

Important crescuda del riu Manol, imatges des dels ponts de Vila-sacra