Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del Pla de Protecció Civil a Catalunya INUNCAT pel temporal marítim amb fort onatge previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest cap de setmana. En aquest episodi de llevantada, les onades podran superar els 4 metres a l'Alt i Baix Empordà, mentre que a la resta de litoral català les onades podran superar els 2,5 metres.

Hi haurà notable mar de fons de component est, i el vent bufarà de component est moderat amb cops forts, especialment a la Costa Brava i l costa central.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

A banda del temporal de mar, el cap de setmana s'esperen noves precipitacions de caràcter general, segons l'SMC, que poden fer incrementar de nou el nivell dels rius i rieres sobretot de les comarques de Barcelona i Girona. En aquest sentit, Protecció Civil demana extremar les precaucions a punts baixos, accessos i activitats properes a les lleres dels rius, i no intentar travessar ni a peu ni amb cotxe les zones inundades.

Trobareu tots els consells als webs interior.gencat.cat/onatge i interior.gencat.cat/ventades. Podeu fer seguiment de les incidències en aquest episodi d'onatge al compte de Twitter @emergenciescat i a la pàgina de Facebook.com/emergenciescat.