L’Associació Altempordanesa de Prevenció i Ajudes de les Malalties del Cor (Cor-Fi) torna a revisar la salut cardiovascular dels figuerencs amb diferents activitats preventives i divulgatives, dins la 19 a Setmana del Cor, que se celebra fins al 18 de novembre. L’associació ha instal·lat a la plaça de l’Ajuntament una caravana medicalitzada on es fan proves analítiques per controlar la glicèmia, la pressió arterial i es fan electrocardiogrames, prèvia inscripció i només de 4 a 8 de la tarda, el dia 16. La resta de proves es podran fer també de 9 a 2 els dies 15 i 16 i 17 (al matí).

El president de Cor-Fi, Carles Cor­ral, destaca les dues xerrades que es fan al Cercle Sport. La primera a càrrec de la cardióloga figuerenca Sara Darnés, sobre les arrítmies, s'ha fet aquest passat dijous i la segona la imparteix el cardiòleg doctor Rafael Masià, excap del servei de Cardiologia i exdirector mèdic de l’hospital Josep Trueta a les set de la tarda.

La setmana del cor es tanca diumenge a les 12 del migdia a la parròquia de Sant Pere, amb una missa en honor als difunts de l’associació Cor-Fi i tot seguit es farà un dinar amb els socis i simpatitzants de l’entitat al restaurant de l’hotel Ronda de Figueres. El preu del menú és de 32 euros. Les activitats programades tenen com a objectiu la prevenció i la detecció de malalties coronàries. Des de l’associació es vol fer una crida a la població més jove perquè es revisi també la salut cardiovascular per prevenir i detectar els possibles riscs cardiovasculars.