L'Associació Sol Gat de l'Escala ha denunciat a la policia la mort a cops de dos gats en una de les colònies controlades que gestiona. El cuidador va trobar-se els animals amb signes evidents d'haver estat colpejats. També van patir danys la caseta on es refugien.

Els fets haurien passat entre la nit de dijous i divendres al matí. La presidenta de l'associació Sol Gat, Rosa Solés, ha explicat que el noi que se'n cuida va anar a donar-los menjar al vespre i estava tot correcte. L'endemà al matí se'ls va trobar morts i la caseta trencada. "Tenien les marques dels cops i va trobar un pal trencat a tocar", lamenta Solés.

Els exemplars eren un gat d'uns vuit o nou mesos pendent de ser esterilitzat i un d'adult. A la colònia hi havia set gats.

L'associació va denunciar els fets i lamenta que no és la primera vegada. Al mes de març van denunciar la mort d'un gat per les lesions causades per un tret de balí i la desaparició de diversos exemplars més.

Sol Gat també ha alertat de la mort d'altres gats per l'atac d'un gos. Demanen ajuda per a identificar una parella que passeja sovint amb l'animal pel port i el deixa anar conscient que ataca i mata els gats.

L'associació Sol Gat l'Escala va néixer fa deu anys per cuidar i controlar les colònies d'aquests animals que viuen al carrer. Actualment s'ocupen d'unes 75 colònies a diferents punts amb un total de 800 gats. Tots els exemplars estan esterilitzats per tal de limitar el creixement.