L'empresa municipal Fisersa ha incorporat a la seva flota d'autobusos un nou vehicle propulsat amb Gas Natural Comprimit (GNC). Amb els anys, Fisersa vol anar canviaNt els vehicles de gasoil per autobusos de GNC.

Aquest procés de conversió va començar el maig de l'any 2015 amb la instal·lació d'una estació de subministrament (una gasinera) a les instal·lacions de l'empresa. Aquest pla estratègic el van iniciar amb l'adquisició d'un autobús de GNC i la conversió d'un vehicle perquè funcionés de manera híbrida amb gasoil i gas.

Fonts de l'empresa expliquen que el principal motiu per realitzar aquest canvi de busos és la contaminació, que és menor. També expliquen que noten el canvi en la conducció que «és més agradable» i han experimentat un canvi substancial en la mecànica que s'espatlla menys. Pel que fa a la despesa en combustible en aquests vehicles, és un 30% respecte als vehicles de gasoil.

La reducció d'emissions d'a­quests autobusos, respecte als vehicles que substitueixen, és de prop del 100% pel que fa a totes les emissions contaminants (òxids de nitrogen, partícules metàl·liques, monòxid de carbó i sofre) i de més del 30% respecte als gasos d'efecte hivernacle (CO2).

El bus de GNC que s'ha incorporat a la flota és de la marca MAN i ja fa unes setmanes que circula en alguna de les línies del transport urbà.

Actualment, la flota està composta per vuit autobusos, tres dels quals funcionen amb gas -un és híbrid. Els nous vehicles s'adquireixen per optimitzar el parc d'autobusos de manera que es retiren els vehicles més vells, contaminants i deteriorats.

Fisersa preveu substituir un altre autobús l'any 2019.