La plataforma ciutadana Canviem Figueres, que preveu presentar-se a les properes eleccions municipals del 2019, va portar a terme una trobada al Cercle Sport per copsar les opinions dels figuerencs i poder-les tenir en compte en l'elaboració del programa electoral. Un dels impulsors de la candidatura, l'exregidor Alfons Romero, va presentar l'acte i va explicar l'estat del projecte polític.

Actualment tenen una vuitantena de persones adherides, encara que preveuen organitzar campanyes «per sumar més gent a la plataforma».

A l'acte del dimecres passat, que van realitzar a la Sala Monturiol, hi va intervenir la botiguera Carme Ribot, explicant la base de treball que han realitzat parlant amb diversos agents del sector. En acabat, alguns dels assistents, una quarantena de persones, van exposar els seus dubtes i opinions sobre el comerç.

Un dels temes més reiteratius que van treure a debat el públic -entre els quals hi havia molts botiguers de la ciutat- va ser la falta d'aparcament i de senyalització, posant com a exemple un cas d'èxit com el de l'Escala, on hi ha panells informatius que ajuden, no només a situar els aparcaments, sinó a saber si hi ha places disponibles. També van coincidir a dir que «la ciutat té l'autoestima baixa» i que els figuerencs s'han de creure els potencials que tenen.