A la regió de Kolda, al Senegal, una nena petita es fascinava amb els vídeos de la Sara Ferreira, la patinadora de Vilabertran que competeix al Club Patinatge Artístic Figueres. «Sembla que voli!», li deia sempre al seu pare, que cada dia li ensenyava les seves coreografies amb el mòbil. Quan Ferreira va voler regalar-li els patins vells a la nena africana, aquesta no els va poder acceptar perquè tot el poblat era de sorra. I d'aquí neix el nou projecte de cooperació Skates for Everyone.

Des de terres catalanes, Ferreira gestiona la creació d'una petita pista al poblat Sintiang, que ja està gairebé acabada. «Vaig aconseguir tres tones de ciment per fer la pista, perquè els nens poguessin viure en pròpia pell la sensació de volar», apunta Ferreira. Paral·lelament, al seu Instagram està fent una crida als seus seguidors, patrocinadors i companys de patinatge perquè col·laborin aportant patins de segona mà, material escolar i mitjons perquè els nens patinin més còmodes. De moment, hi participen les empreses Decathlon i Skatidor per a la recollida de patins i patinets.

«El centenar de nens que viuen al poblat esperen la pista i els patins amb molta il·lusió. Fa un mes, poder practicar aquest esport era impensable», diu Glòria Baños, la mare de Ferreira.

El contenidor que portarà el material al poblat de Kolda marxarà entre el 15 i el 23 de novembre. Qui vulgui participar fent la seva aportació, només cal que contacti amb Ferreire a través del seu compte d'Instagram (@saraferreirabanos). La patinadora va guanyar popularitat en aquesta xarxa el darrer mes de juliol gràcies al repte viral In my feeling challenge, que ja acumula 1.234.000 visualitzacions i gairebé 80.500 m'agrada.