El 18 de juny de 1982 es va obrir el Museu del Joguet de Catalunya a la Casa Terrades, projectada el 1767 per Pere M. Cermeño com a casa pairal del Baró de Terrades i que després fou l'Hotel París.

L'edifici fou completament remodelat i convenientment adequat per a museu durant el període 1995-1998. A finals d'aquell any reobrí amb l'exposició permanent, instal·lada només a la primera planta de l'edifici. La manca de pressupost va fer que s'ajornés sine die el muntatge i l'obertura al públic de l'exposició permanent de la segona planta, que ja disposava de totes les instal·lacions i del mobiliari expositiu. Malgrat això, i gràcies a l'esforç econòmic del Museu i a l'ajut de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, fou possible inaugurar, a finals de 2015, una de les sales del segon pis, dedicada a una gran maqueta ferroviària.

Ara, gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha estat possible procedir al muntatge de la segona planta del Museu, que inclou vint-i-nou nous àmbits. Es completa d'aquesta manera el discurs del projecte museològic del Museu del Joguet de Catalunya. Amb la incorporació d'aquesta planta, actualment el Museu del Joguet de Catalunya disposa de 1.350 m2 d'exposició permanent en la qual es mostren més de 7.000 jocs i joguets.

La segona planta s'ha conceptualitzat per tal d'oferir un nou punt de vista dels joguets als visitants. L'objectiu és establir una reflexió sobre els jocs i els joguets i els seus límits. Per aquest motiu, sense deixar de banda l'òptica del joc, s'exploren els jocs i els joguets sota diferents focus i com a protagonistes de disciplines distintes.

Així, es mostren com a protagonistes de la creació musical, com a mitjà per impulsar l'activitat intel·lectual, com a recurs per a l'aprenentatge per a discapacitats visuals o com a element per a la creació plàstica d'artistes i dissenyadors. També s'examinen realitats múltiples, com els joguets confeccionats per infants en les dures condicions dels camps de refugiats del Sàhara, el maquetisme com a activitat lúdica dels adults, els joguets com a testimonis de la memòria en temps d'exili, els jocs com a recurs de supervivència als camps de concentració, o objectes que, malgrat que són d'ús comú, semblen joguets però no ho són.

Així mateix, s'ha recollit la interrelació dels jocs i els joguets amb la cultura popular, present a la col·lecció Guy Selz i fonamentalment a la personal producció de José Antonio Heredia Navarrete.

Aquesta nova visió completa la que ja s'oferia a la sala fins ara visitable de la segona planta, dedicada a la gran maqueta ferroviària, i les grans cases de nines que es mostren al vestíbul d'aquesta planta.

La inauguració de la segona planta del Museu tindrà lloc el proper dilluns 19 de novembre a les 18 h i l'acte serà presidit per Laura Borràs, consellera de Cultura.