Esquerra Republicana de Figueres proposarà Agnès Lladó com a alcaldable en el plenari que se celebrarà aquest dimecres 14 de novembre. Els republicans, principal grup a l'oposició, expliquen que «tenim clar que Figueres no pot continuar a la deriva i seguir en mans de qui l'ha portat a la complicada situació actual: Marta Felip, Jordi Masquef i tot l'equip de govern. Canviant qui posen al capdavant no soluciona res perquè no tenen projecte i han estat incapaços d'afrontar cap dels reptes urgents que hi ha a sobre la taula».

Des d'ERC recorden que, en diferents exercicis, han donat suport als pressupostos municipals «per responsabilitat i per intentar redreçar la situació però ha estat impossible davant la manca d'eficiència, compromís i projecte del govern del PDeCAT».

Els republicans expliquen que «cal posar-se a treballar per aplicar solucions a les problemàtiques socials i econòmiques que pateix Figueres de forma urgent. Ja durant els sis mesos que queden de l'actual mandat perquè qui ha estat al capdavant i qui ho vol continuar estant, el PDeCAT, ja ens ha demostrat que no se'n surt. I, diàriament, ho paguem els figuerencs i figuerenques».

Esquerra Figueres ja coneix la predisposició de la CUP a votar Lladó i treballar conjuntament per desbloquejar la ciutat i «no deixar-la en mans dels responsables del desgavell actual. El PDeCAT i Jordi Masquef».

Durant les darreres setmanes s'han produït converses per teixir una alternativa per desbloquejar la ciutat. Des d'ERC no es descarta continuar amb els contactes perquè aquesta línia de treball segueix oberta.