Les pluges d'aquest octubre han generat afectacions a tots els territoris, en menor o major mesura. A Palau-saverdera, les afectacions han estat notables, i per això l'Ajuntament destinarà 22.489,06 euros a reparar els desperfectes de divuit carrers i sis camins del municipi. Aquesta proposta de l'equip de govern va ser tramitada per la via d'urgència i va comptar amb la unanimitat de tots els regidors en el ple passat celebrat el 25 d'octubre.

«La matinada del 18 d'octubre va ploure moltíssim, i Palau és un poble amb molts pendents. Els recs baixaven plens d'aigua, i els camins que havia de fer servir la gent per accedir a les finques o als camps per collir olives eren molt difícils de transitar» explica l'alcaldessa, Isabel Maria Cortada. El pressupost que el consistori destina a l'obra s'ha extret del fons de contingència (4.594,93 euros) i dels fons previstos a la partida de Manteniment d'infraestructures i béns naturals (7.894,13 euros). Els operaris ja treballen en les reparacions, i, si totes les previsions es compleixen, les acabaran el 15 de novembre.

Per arreglar els divuit carrers, hi ha una partida de 1.103,25 euros. Es tracta dels carrers Anglaterra, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Holanda, Escola, Roses, Montseny, Canigó, Cap de Creus, Rall, Sant Onofre, Ciutat, la carretera de la Creu, la plaça Major, la connexió amb Mas Isach i les Av. Catalunya i Mas Oriol. Pel que fa als camins, la quantitat de diners que s'inverteix és més important, un total de 21.385,54 €. La intervenció de camins afecta l'accés a la mina vella, la Murtra, el Sacrest, el Mas Bartolí, el camí vell de Roses i el que porta a la depuradora.