L'Ajuntament de l'Escala ha celebrat aquest divendres, 9 de novembre, la 1a Festa de la Comunicació, per donar valor al fet que el municipi disposa d'una ràdio i d'una televisió locals. Aquest esdeveniment s'ha dut a terme coincidint que el 9 de novembre fa 20 anys de la primera emissió de Televisió de l'Escala, avui Canal 10 Empordà. Per la seva banda, Ràdio l'Escala porta 34 anys de trajectòria.

La festa ha comptat amb la participació de l'alcalde, Víctor Puga, i el periodista Josep Cuní, que ha ofert una conferència sobre els mitjans de comunicació locals i els reptes del periodisme i les xarxes socials.

l primer premi de la Festa de la Comunicació, que porta per nom "Mar d'Empúries de la Comunicació" ha estat per a la Xarxa de Comunicació Local, pel canvi de direcció que ha impulsat en els darrers anys, externalitzant produccions i donant visibilitat a les diferents realitats del territori català, així com pel suport a les entitats locals, tant a nivell logístic com econòmic, i per la voluntat de crear una alternativa de qualitat als grans mitjans públics i privats. Ha recollit el premi el conseller delegat, Francesc Pena.

Durant l'acte, també s'ha fet un reconeixement al Setmanari de l'Alt Empordà pels seus 40 anys d'història. Ha recollit la distincio el director editorial de la publicació, Carles Ayats.

6

L'Escala distingeix «L'EMPORDÀ» en la 1a Festa de la Comunicació

A la festa hi han assistit una vuitantena de persones, entre treballadors i col·laboradors dels mitjans locals, regidors, representants de diferents administracions, entitats i associacions, així com periodistes de la demarcació de Girona.

L'alcalde de l'Escala ha remarcat "la voluntat de reconèixer la tasca excel·lent que estan fent els mitjans de comunicació local com a servei públic".