09 de novembre de 2018
09.11.2018
Figueres

«L'Uniraid serà el primer contacte amb el desert», expliquen els futurs pilots

Al mes de febrer, participaran en una aventura de motor que els portarà a conduir 2.800 quilòmetres pel desert del Marroc

09.11.2018 | 20:30
Ultimant els detalls del motor del VW Golf 2 que s´enduran al desert.

Un Golf de 300 euros, i moltes ganes de viure l´aventura de les seves vides. Aquesta és la gasolina que impulsa Philip Kaufmann (23 anys) i Carles Compte (25 anys) a treballar plegats per preparar-se per l´Uniraid, el ral·li per estudiants que es fa pel desert del Mar­roc al febrer. Tots dos són estudiants de segon any del grau mitjà d´electromecànica de l´Institut Narcís Monturiol de Figueres, i és en el taller d´aquest centre educatiu on treballen en el seu cotxe. Aquesta és la segona vegada que el Monturiol envia alumnes a viure aquesta experiència.


- Quan comença l´aventura?
- Carles Compte (C.C.): Serà del 23 de febrer al 5 de març. Durant deu dies i nou nits, intentarem superar les set etapes del recorregut, una de les quals és nocturna i, per tant, també la més complicada. La sortida és des de Tànger, i l´arribada a Marràqueix. En total són 2.800 quilòmetres plens d´obstacles i desafiaments, i fins i tot travessarem alguna etapa del Dakar. L´estada ens dona esmorzar i sopar.

- Amb qui us trobareu allà?
- Philip Kaufmann (P.K.): Amb estudiants d´entre 18 i 28 anys d´Espanya, Portugal i Andorra. Tots els participants anirem equipats amb navegadors roadbook i un mínim de 40 quilos de material solidari que anirem repartint a mesura que anem passant per pobles i ens trobem amb nens que ho necessitin. L´Uniraid, més que una carrera de velocitat o ral·li, és una aventura en què és molt important treballar en equip i tenir una actitud resolutiva i emprenedora.

- Heu conduït mai pel desert?
- (C.C): Serà el primer contacte amb el desert, la sorra i les dunes a sobre d´un cotxe. Tenim sensacions mesclades: estem nerviosos i som conscient que aquest projecte és tot un repte perquè implica moltes coses: buscar patrocinadors, preparar el cotxe, aconseguir el material solidari...

- Una de les premisses del repte era tenir un cotxe de mínim 20 anys. Quants en té el vostre?
- (P.K.): En té 32. És un VW Golf 2 que va costar 300 euros. Hem desmuntat el motor completament i l´hem refet amb elements de desgast nou. L´hem pintat, i ara el que volem fer és augmentar l´altura de la carrosseria.


- Totes les reparacions que li heu fet, quant costen?

- (C.C): Podria haver costat 2.000 euros, però gràcies a patrocinadors i l´institut el cost ha estat zero. El centre també ens ajuda amb les instal·lacions, el material, l´assessorament del nostre tutor, Manel Palmada, i ajudant-nos a recollir el material solidari.

- Com ho feu per aconseguir patrocinadors?
- (P.K): Ens hem mogut per la comarca, i ens volem visibilitzar a través d´internet perquè la gent ens conegui. Si algú ens vol ajudar, ens pot escriure al correuelectrònic: kcmotorsport@hotmail.com o a l´Instagram @kc_motorsport.

Presenten el projecte Uniraid als alumnes del Narcís Monturiol 

El passat 31 d´octubre, una quarantena d´alumnes del cicle formatiu de mecànica de l´Institut Narcís Monturiol van poder conèixer Uniraid, el projecte ral·li per estudiants, de la mà del fundador, Albert Margarit. L´impulsor va explicar que en aquesta aventura, que es fa amb cotxes vells i a través de camins difícils, el més important és «tenir mentalitat d´equip i actitud emprenedora».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook