Un Golf de 300 euros, i moltes ganes de viure l’aventura de les seves vides. Aquesta és la gasolina que impulsa Philip Kaufmann (23 anys) i Carles Compte (25 anys) a treballar plegats per preparar-se per l’Uniraid, el ral·li per estudiants que es fa pel desert del Mar­roc al febrer. Tots dos són estudiants de segon any del grau mitjà d’electromecànica de l’Institut Narcís Monturiol de Figueres, i és en el taller d’aquest centre educatiu on treballen en el seu cotxe. Aquesta és la segona vegada que el Monturiol envia alumnes a viure aquesta experiència.

- Quan comença l’aventura?

- Carles Compte (C.C.): Serà del 23 de febrer al 5 de març. Durant deu dies i nou nits, intentarem superar les set etapes del recorregut, una de les quals és nocturna i, per tant, també la més complicada. La sortida és des de Tànger, i l’arribada a Marràqueix. En total són 2.800 quilòmetres plens d’obstacles i desafiaments, i fins i tot travessarem alguna etapa del Dakar. L’estada ens dona esmorzar i sopar.

- Amb qui us trobareu allà?

- Philip Kaufmann (P.K.): Amb estudiants d’entre 18 i 28 anys d’Espanya, Portugal i Andorra. Tots els participants anirem equipats amb navegadors roadbook i un mínim de 40 quilos de material solidari que anirem repartint a mesura que anem passant per pobles i ens trobem amb nens que ho necessitin. L’Uniraid, més que una carrera de velocitat o ral·li, és una aventura en què és molt important treballar en equip i tenir una actitud resolutiva i emprenedora.

- Heu conduït mai pel desert?

- (C.C): Serà el primer contacte amb el desert, la sorra i les dunes a sobre d’un cotxe. Tenim sensacions mesclades: estem nerviosos i som conscient que aquest projecte és tot un repte perquè implica moltes coses: buscar patrocinadors, preparar el cotxe, aconseguir el material solidari...

- Una de les premisses del repte era tenir un cotxe de mínim 20 anys. Quants en té el vostre?

- (P.K.): En té 32. És un VW Golf 2 que va costar 300 euros. Hem desmuntat el motor completament i l’hem refet amb elements de desgast nou. L’hem pintat, i ara el que volem fer és augmentar l’altura de la carrosseria.

- Totes les reparacions que li heu fet, quant costen?

- (C.C): Podria haver costat 2.000 euros, però gràcies a patrocinadors i l’institut el cost ha estat zero. El centre també ens ajuda amb les instal·lacions, el material, l’assessorament del nostre tutor, Manel Palmada, i ajudant-nos a recollir el material solidari.

- Com ho feu per aconseguir patrocinadors?

- (P.K): Ens hem mogut per la comarca, i ens volem visibilitzar a través d’internet perquè la gent ens conegui. Si algú ens vol ajudar, ens pot escriure al correuelectrònic: kcmotorsport@hotmail.com o a l’Instagram @kc_motorsport.

Presenten el projecte Uniraid als alumnes del Narcís Monturiol

El passat 31 d’octubre, una quarantena d’alumnes del cicle formatiu de mecànica de l’Institut Narcís Monturiol van poder conèixer Uniraid, el projecte ral·li per estudiants, de la mà del fundador, Albert Margarit. L’impulsor va explicar que en aquesta aventura, que es fa amb cotxes vells i a través de camins difícils, el més important és «tenir mentalitat d’equip i actitud emprenedora».