08 de novembre de 2018
08.11.2018
Roses

Com viure més i millor, la conferència d'aquest divendres a Roses

Antoni Salamanca explicarà el seu projecte d'Espais Blaus

08.11.2018 | 11:12

Demà divendres, 9 de novembre, la Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses organitza una una conferència titulada "Com viure més i millor. Espais blaus: mar, salut i longevitat", a càrrec del consultor ambiental i col·laborador de la càtedra, Antoni Salamanca. L´acte tindrà lloc a les 18.30 h a Ca l´Anita. L´accés és lliure.

Els habitants dels anomenats Espais Blaus ("Blue Zones" en anglès, tal i com els va anomenar la revista National Geographic per primer cop) viuen a diferents llocs del món, sovint prop del mar, rius i llacs, i gaudeixen d´una vida més llarga, sana i feliç. El treball efectuat per National Geographic va trobar llocs arreu del món, com ara Icària a Grècia o Okinawa al Japó, on hi havia les proporcions majors de gent que arribava als 100 anys de vida. Juntament amb metges, epidemiòlegs i antropòlegs, varen trobar evidències sobre els hàbits de vida que seguien els habitants d´aquestes zones, i que els permetia gaudir d´aquesta vida més llarga.

L´Antoni Salamanca centrarà la seva conferència en el món dels Espais Blaus, centrant les explicacions entorn al cas de Menorca, Cap de Creus i les Açores. Amb les evidències actuals i el seu treball a la zona de Cap de Creus, Salamanca exposarà quins models o comportaments socials i ambientals hem de seguir per gaudir d´un envelliment actiu, que ens permeti arribar amb bona qualitat de vida a centenaris, o si més no a nonagenaris amb bona salut i autonomia.

La conferència tindrà lloc a Roses el proper divendres 9 de novembre a les 18.30, a Ca l´Anita de la Plaça Sant Pere. L´acte compta amb el suport de l´Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors de Roses i el Gremi de Peixaters de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook