Els veïns del barri del Culubret de Figueres denuncien que tornen a patir talls de llum de manera regular després d'haver estat gairebé un mes sense patir interrupcions elèctriques. Fa tres setmanes que tornen a tenir talls de manera intermitent, però no ho han fet públic fins ara perquè «volien veure si Endesa hi posava solució, tot i que no ha estat així».

De fet, expliquen que la situació s'ha agreujat i han passat de patir talls en una de les línies, fa unes setmanes, a tenir-los en altres, afectant més habitatges. També diuen que tot i les reiterades trucades al servei d'atenció al client de l'empresa, triguen molt a solucionar les incidències.

Una veïna del barri també va aprofitar la visita del Síndic de Greuges per fer una reclamació i intentar que actuïn davant la companyia elèctrica. Aviat entrarem en la imminent època de fred, i els veïns diuen que estan disposats a reivindicar-se perquè es realitzin les actuacions que facin falta per acabar amb aquesta situació que pateixen. Expliquen que se senten «desemparants i indefensos» davant aquesta situació.

El mes de setembre passat , Endesa va manifestar que estan assumint canvis en els centres de transformació i comptadors per evitar els talls de subministrament i l'Ajuntament ha realitzat nombrosos dispositius conjunts entre Guàrdia Urbana i l'empresa subministradora per detectar els infractors.

El temps, però, demostra que alguns veïns segueixen punxant l'electricitat per mantenir les plantacions de marihuana en detriment dels que estan connectats legalment.