L'hoteler i empresari Lluís Duran, de l'Hotel Duran de Figueres, ha mort als 77 anys d'edat, fruit d'una malaltia renal greu. L'enterrament tindrà lloc aquest divendres a les 16 hores a la parròquia Sant Pere de Figueres. Des que s'ha sabut la notícia, moltes han estat les mostres de condol que ha rebut la família.

La història de l'Hotel Duran és mítica, sobretot pel seu vincle amb Salvador Dalí. Com s'explica al web del mateix hotel, era l'any 1910 quan el matrimoni de Joan Duran i Teresa Camps va decidir llogar el que fins llavors era conegut com fonda Ca la Teta, al mateix centre de Figueres. La parella va mantenir l'esperit del negoci, que va passar a dir-se Casa de Menjars J. Duran, i va formar la seva família al voltant d'aquest. Els seus dos fills, Lluís i Joan, van situar l´establiment dins el panorama gastronòmic i turístic de la cuitat. Actualment el negoci es manté de la mà del matrimoni de Lluís i Joaquima amb els seus fills Ramon i Lluisa, havent superat èpoques tan difícils com la guerra civil i la postguerra. Tot això ha estat possible gràcies a la passió per l'hostaleria de la família Duran, que encara ara s'encarrega del negoci.

El Celler de Ca la Teta, doncs, va ser la base del que avui és Duran Hotel & Restaurant: un hotel familiar que no oblida mai les seves arrels. Aquesta història, les anècdotes acumulades al llarg dels anys, els visitants i les peces decoratives que han regalat a l'establiment són el que ha fet de Duran el que es ara: un hotel, un restaurant i un petit museu de la història de Figueres.

Duran Hotel & Restaurant és l'hotel més emblemàtic de la zona, amb una gran trajectòria i reconegut prestigi i és, també, l'elecció perfecta per gaudir d'una estada a Figueres: al centre històric i comercial de la ciutat, a un pas d'edificis tan importants com el Museu Dalí o el Museu del Joguet de Catalunya.

Més enllà de la seva trajectòria empresarial, Lluís Duran estava implicat a la ciutat essent, per exemple, el soci número 1 del Patronat de la Catequística.