L'Institut de Vilafant ha organitzat, amb motiu del 10è aniversari d'activitat acadèmica, una taula rodona titulada Passat, present i futur. Els participants del col·loqui són pares i mares d'alumnes i exalumnes, que, casualment, són alcaldes i alcaldesses, com Consol Cantenys, de Vilafant; Fer­ran Roquer, de Borrassà; David Bahí, de Santa Llogaia d'Àlguema; Lluís Bosch, de Colera, i Alex Terés, de Vilademuls.

L'acte, que se celebra aquest divendres, dia 9, a les vuit del vespre, a l'institut, estarà moderat per la periodista del Setmanari de l'Alt Empordà Mairena Rivas.

L'institut es va posar en funcionament el 2008 amb dues línies de 1r d'ESO en mòduls prefabricats situats en un terreny d'equipaments al costat de l'Escola d'Educació Especial Mare de Déu del Mont, a Les Forques, mentre s'acabava la redacció del projecte i construcció de l'edifici que aniria situat al conjunt Poliesports.

L'equip directiu l'encapçalava Jordi Montero, que avui continua a la direcció del centre. Malgrat que l'Ajuntament de Vilafant fa anys que té a punt el solar on s'ha d'ubicar l'edifici de rajol, la falta de disposició pressupostària del Departament d'Ensenyament obliga l'institut a seguir en mòduls després d'una dècada. Ara, però, s'hi imparteixen tots els nivells d'ESO, Batxillerat i cicles formatius.