Demà divendres, 9 de novembre, la Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses organitza una una conferència titulada “Com viure més i millor. Espais blaus: mar, salut i longevitat”, a càrrec del consultor ambiental i col·laborador de la càtedra, Antoni Salamanca. L’acte tindrà lloc a les 18.30 h a Ca l’Anita. L’accés és lliure.

Els habitants dels anomenats Espais Blaus (“Blue Zones” en anglès, tal i com els va anomenar la revista National Geographic per primer cop) viuen a diferents llocs del món, sovint prop del mar, rius i llacs, i gaudeixen d’una vida més llarga, sana i feliç. El treball efectuat per National Geographic va trobar llocs arreu del món, com ara Icària a Grècia o Okinawa al Japó, on hi havia les proporcions majors de gent que arribava als 100 anys de vida. Juntament amb metges, epidemiòlegs i antropòlegs, varen trobar evidències sobre els hàbits de vida que seguien els habitants d’aquestes zones, i que els permetia gaudir d’aquesta vida més llarga.

L’Antoni Salamanca centrarà la seva conferència en el món dels Espais Blaus, centrant les explicacions entorn al cas de Menorca, Cap de Creus i les Açores. Amb les evidències actuals i el seu treball a la zona de Cap de Creus, Salamanca exposarà quins models o comportaments socials i ambientals hem de seguir per gaudir d’un envelliment actiu, que ens permeti arribar amb bona qualitat de vida a centenaris, o si més no a nonagenaris amb bona salut i autonomia.

La conferència tindrà lloc a Roses el proper divendres 9 de novembre a les 18.30, a Ca l’Anita de la Plaça Sant Pere. L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors de Roses i el Gremi de Peixaters de Catalunya.