La plataforma ciutadana Canviem Figueres, que es presentarà a les eleccions vinents municipals del 2019, va realitzar un seguit de ponències per copsar les opinions dels figuerencs i poder-les tenir en compte en l'elaboració del programa electoral. Un dels impulsors de la candidatura, Alfons Romero, va presentar l'acte i va explicar l'estat actual del projecte.

Actualment tenen una vuitantena de persones adherides tot i que preveuen organitzar campanyes per sumar més gent a la plataforma.

A l'acte del passat dimecres 7, que van realitzar al Cercle Sport, hi va intervenir la botiguera Carme Ribot, explicant la base de treball que han realitzat parlant amb diversos agents del sector. En acabat, alguns dels assistents, una quarantena de persones, van exposar els seus dubtes i opinions sobre el comerç.

Un dels temes més reiteratius que van treure a debat el públic -on hi havia molts botiguers de la ciutat va ser la falta d'aparcament i de senyalització, posant com exemple un cas d'èxit com el de l'Escala on hi ha panells informatius que ajuden no només a situar els aparcaments sinó i a saber si hi ha places disponibles. També van coincidir en dir que la ciutat té l'autoestima baixa i que els figuerencs s'han de creure els potencials que té.