07 de novembre de 2018
07.11.2018

El rector de la Universitat de Girona expressa el seu suport a Dolors Bassa

L'exconsellera va formar part del Consell Social de la universitat durant nou anys (del 2004 a 2013) i va col·laborar activament en el seu desenvolupament

07.11.2018 | 13:42
Dolors Bassa.

El rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, vol fer públic el seu rebuig a la situació excepcional que viu el país, amb polítics a les presons i a l'exili. Entre aquestes persones també hi ha Dolors Bassa i Coll, que va formar part del Consell Social de la Universitat de Girona durant un període de nou anys (de 2004 a 2013) i que va col·laborar activament en el desenvolupament de la Universitat.

"La situació de tensió que viu el país necessita solucions democràtiques, basades en respostes polítiques a problemes que tenen una naturalesa política. Les urnes, el vot dels ciutadans, és i ha de ser la forma natural de resolució dels conflictes, a partir de les voluntats expressades per les majories. Aquest és el principi bàsic del sistema que hem assolit i que hem de ser capaços de preservar", explica Salvi.

"No és admissible que les persones que van propiciar una sortida democràtica a la crisi política que viu el país estiguin avui empresonades o a l'exili. L'inici del judici, amb una petició de penes per part de la Fiscalia que superen els 200 anys de presó, agreuja encara més la situació i eleva la tensió en el país. La solució ha de ser necessàriament una resposta política", conclou el rector.

Per això, el rector de la Universitat de Girona vol reiterar el seu rebuig a la situació actual i vol manifestar públicament el seu suport a Dolors Bassa i a tots els polítics i tècnics de l'administració que en aquests moments veuen greument vulnerats els seus drets socials i ciutadans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent