L'Associació de Veïns del Parc Sol de Figueres denuncia que en els darrers anys s'han fet propostes a l'Ajuntament amb l'objectiu de millorar el barri i que aquestes no han estat ateses. Per aquest motiu, l'entitat ha aprofitat la visita del Síndic de Greuges de la Generalitat de Catalunya per exposar aquesta problemàtica.

Concretament, han presentat nou instàncies al registre de la corporació municipal i només una de les peticions ha estat atesa. El Síndic va escoltar la problemàtica dels veïns i ara resten a l'espera d'una resposta que pugui desencallar l'enroc comunicatiu amb l'equip de govern: «No volem que acceptin totes les nostres peticions, només que siguin ateses i contestades», explica el vicepresident de l'associació Pau Bossa.

El darrer contacte formal amb l'Ajuntament va ser amb el regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes, que va estar present en una assemblea de l'entitat, exposant les particularitats de la zona verda d'estacionament regulat. En aquella mateixa reunió, la majoria dels veïns ­-un 85% dels vots afirmatius dels assistents- van convenir que seria interessant proposar a l'Ajuntament la implantació d'aquest sistema d'aparcament preferencial per als veïns.

A causa del gran nombre de serveis i equipaments públics que hi ha a la zona (l'hospital, la piscina, els pavellons i l'institut) veuen com no poden aparcar a prop de casa. Bossa admet que aquesta situació és comprensible, però destaca que els veïns estan disposats a pagar l'import de l'aparcament regulat.

Membres de l'associació es van reunir amb el gerent de l'empresa Fisersa per exposar la possible solució i aquest els va explicar -segons diu l'associació- que el procés d'implantació s'ha d'estudiar, però que en qualsevol cas es realitza progressivament del centre cap als barris més perifèrics. Bossa exposa que hauria de prevaldre la necessitat real dels veïns.

Les instàncies presentades des de l'any 2017 aborden diferents temàtiques com, per exemple, una proposta per crear una nova parada d'autobús amb marquesina i que la línia 1 (que passa pel centre de la ciutat i l'estació) arribi fins al barri o que es tingui en compte la proposta de l'associació a l'hora de crear els futurs districtes municipals.

Expliquen que sempre aglutinen el Parc Sol amb zones amb més habitants com les Vivendes del Parc, cosa que crea un greuge comparatiu, per exemple, als pressupostos participatius on finalment no han acceptat cap de les propostes presentades pels habitants del sector.

Els Veïns del Parc Sol esperen que el govern figuerenc s'avingui a valorar les qüestions que sempre han proposat amb actitud positiva amb la voluntat de millorar el barri i el dia a dia dels seus veïns. Esperen acabar amb aquest «silenci administratiu», diu Bossa.