07 de novembre de 2018
07.11.2018
Garriguella

L'Ajuntament de Garriguella acaba els treballs de reforma i rehabilitació del cementiri

S'ha remodelat l'espai interior, millorant l'aspecte dels nínxols, s'ha pavimentat el terra i s'ha redissenyat l'enjardinat

07.11.2018 | 11:17

L'Ajuntament de Garriguella va acabar la setmana passada els treballs de rehabilitació i remodelació del cementiri municipal, amb un cost de 73.650 euros. Les obres, iniciades l'estiu passat, han suposat una remodelació de l'espai interior de l'equipament de gestió municipal, amb una important millora de l'aspecte dels nínxols, una nova pavimentació i un nou disseny de l'enjardinat.

Segons l'Alcaldessa del municipi, Isabel Teixidor Damm, el cementiri necessitava urgentment una intervenció perquè l'estat d'alguns espais era precari a causa de l'insuficient manteniment d'anys anteriors. "El manteniment que s'havia estat duent a terme anys enrere era clarament insuficient, i degut això, l'equipament necessitava una intervenció urgent", explica.

Les obres

A primera vista, les obres més notòries dins dels 1.980 metres quadrats de planta rectangular del cementiri són l'obertura de l'espai interior, la millora externa dels nínxols i la pavimentació regular a tota la superfície del cementiri.
No obstant això, s'han dut a terme moltes més modificacions i arranjaments. Entre les quals destaquen el repàs i pintura del mur exterior, a més d'una millora del portal principal i el manteniment i conservació dels arbres, entre els quals alguns varen haver de talar-se per tal de minimitzar possibles riscos. Però mantenint els xiprers, arbres típics dels cementiris, i unes palmeres, particulars del nostre cementiri.

També cal apuntar que la reparació dels nínxols va comportar la neteja i tapament d'alguns nínxols que es trobaven en una situació precària. Aquests tancaments dels nínxols que no es troben ocupats, representen un valor afegit pels futurs compradors dels nínxols, ja que a dins s'hi ha incorporat la tapa prefabricada del mateix nínxol. També s'han pavimentat amb formigó de les zones laterals del cementiri, aconseguint igualar-ne totes les parts, eliminant possibles diferències i desigualtats entre les zones dels nínxols.

Una altra de les accions ha estat l'enjardinament dels espais centrals, amb plantes autòctones i sostenibles de tonalitats blaves i blanques, a més de la instal·lació de regs per a una major conservació, i la col·locació de dues pèrgoles, envoltades per glicines, on a la seva part inferior es troben bancs des d'on es gaudeix d'una visió general de tot el cementiri.

Finalment, també s'ha netejat i condicionat l'espai conegut on anteriorment es deixaven residus, s'han rehabilitat uns sepulcres i mausoleus, peces clau del cementiri que des de l'Ajuntament s'han decidit preservar, i s'ha condicionat un espai d'estacionament, d'unes 12 o 15 places, i una nova sortida d'aigua per a una major comoditat.

Segona fase, prevista pel 2019-2020

L'Ajuntament preveu reformar un conjunt, d'aproximadament, uns 50 nínxols. El projecte d'aquesta segona fase està en fase preliminar, previst pel 2019-2020.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook